Met fluwelen handschoenen.

De afgelopen het zomer is het rustig met de visserij geweest voor mij. Wel redelijk veel bezig geweest met het uitproberen van allerlei roofvis probeersels, maar helaas met weinig succes. Nu weer terug van vakantie uit China en voor het eerst sinds lange tijd weer de hengels gepakt en richtig een van mijn favourite stekken gegaan. Het beloofd een prachtige nazomer dag te worden.De waterlelie bladeren sterven in rap tempo af. Tussen die waterlelie bedden hebben ik 2 stekken aangevoerd. Inmiddels klaar om in te werpen, 1 haak beaasd met crab pellets en 1 met wormen. Afwachten wat er gaat gebeuren. De nodige bellen zijn al op de stek te zien, maar verder weinig actie. De ochtend mist trekt langzaam op, tijd om wat foto’s maken.

Een mooie shot van de splitcane en Allcock “the Popular 3.5″centrepin………..het pennetje duikt weg en de Allcocks C815 centrepin begint opeens als een dolle te lopen. Een vis ise gehaakt en heeft er zin in. Snel alles opzij leggen en de vis drillen. Deze duikt meteen het afstervende bed waterlelies in. Maar wat is het, een grote zeelt of toch een karper. Voorzichtig drillen met fluwelen handschoenen aan. Geen sleur en takelwerk! Gelukkig de vis komt uit de waterlelies en ja hoor, een mooie karper komt aan het wateroppervlak. Het is zelf een heuse spiegelkarper.

Nog wat drillen onder de top en de karper gleidt het net in. Wat een feest. Voorzichtig de karper onthaken en wat foto’s nemen.De vis meet 61 cm en ik schat een kilo of 6. Een dikkertje die rap richting 20 pond en meer gaat. Een windvlaag laat de nodige bladeren naar beneden dwarrelen, onmiskenbaar…. de herfst is echt bezig. Er volgens nog wat brasems die het aas niet kunnen weerstaan. Daar blijft het bij. Tijd om naar huis te gaan.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Rieg’s vis weblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.