Met de Koolie Minnow Long Lip van Sebile op herhaling.

Eerder deze week heb ik een poging gedaan om de Koolie Minnow te testen. Helaas kwam ik niet verder dan een vis, daarna was het offeren. Nu een stuk wijzer, met een paar van deze aasjes het water op. De Koolie Minnow is een aasje dat niet echt aan de hengel gaat hangen en tijdens het trollen de hengel ook niet krom trekt. Iets dat over het algemeen wel het geval is bij diep lopende pluggen. Ik heb dan ook een tweede hengel meegenomen, welke zachter is en met een werp gewicht tot 40 gram. Het verschil is dat je meer contact en gevoel hebt met het kunstaas, wat ik persoonlijk belangrijk vind. De actie van de plug is vibrerend en de ratels geven een hoog geluid. Het aasje laat zich goed over de bodem vissen. Vandaag begin ik rond een diepte van drie meter water te vissen en wel tegen de stroom in. Met een snelheid tussen de drie en vier km per uur. Na een kwartier komt de eerste vis in de boot.

Dan is het tijd voor de regenkleding want het komt met bakken uit de hemel, maar dit mag de pret niet drukken. Regelmatig komt er een vis in de boot, over het algemeen zijn ze niet groot, zo rond de 50 cm. Wanneer ik geen trillingen van het aasje voel draai ik hem binnen, om het vuil eraf te halen. Wanneer de plug bij de boot komt, zie ik dat ik wederom een nieuw PR heb gevangen! Zie hier het bewijs!

Zo zie je maar Sander we vangen ze allemaal. Misschien klinkt het gek maar ook van deze vissen zit ik te genieten. Tevens kan ik dan wegdromen ……. `als het visje nog een keer gevangen wordt en dan heeeeel veeeeel groter gegroeid is, dan is het zeker ……. meter`! Maar voorlopig weet ik aardig wat vissen te verleiden en vang er lustig oplos. Dan is het net of de knop omgaat, nu zijn het de baarzen die lunch tijd hebben en zonder terughoudendheid storten zij zich op de plug. Stuk voor stuk zijn het mooie vissen die de boot inkomen, ik kan nu wel zeggen dat de Koolie Minnow een echt vang aasje is! Zie hier een paar van de baarzen die het water uit zijn gekomen.

 

Het nieuwe kunstaas dat je gebruikt moet de gelegenheid hebben om zich te bewijzen. Vaak val je te snel terug op de pluggen waar je veel resultaten mee hebt gehad en gun je het nieuwe aasje niet de tijd. Vis vangen is dan belangrijker dan investeren. Vaak gebeurt het dat vernieuwing je op termijn veel zal opleveren, het is dus echt de moeite waard. Het is niet zo dat er vandaag alleen maar kleine snoekbaarsjes zijn gevangen, er zaten ook vissen bij waar de hengel goed krom voor ging staan.

Mijn mening over de Koolie Minnow Long Lip, 90 mm van Sebile: het is een goede plug en gemakkelijk om mee te vissen. De plug heeft iets meer tijd nodig om op de bodem te komen. Het reageert goed op de hengel en vooral niet onbelangrijk je vangt er vis mee! Advies is wel: gebruik een niet te strakke hengel want dan heb je een beter gevoel met de plug.

Tijdens de test heb ik gebruik gemaakt van: een strakke hengel 270 cm met een werp gewicht tot 40 gr, een spinmolen de Mag-pro Lite 1000, een 0.12 gevlochten lijn Fireline Tournament van Berkley.

Voor de roofblei vissers onder ons, ik ben nu ook een ander nieuw aasje van Sebile aan het testen. Dit lijkt werkelijk een topper te zijn voor de roofblei! Binnenkort volgt ook hier een verslagje van.

Last but not least wil ik iedereen bedanken voor alle goede suggestie, de aangeboden kunstaas saver en de opbeurende/ondersteunende opmerkingen nav al mijn geofferde plugjes.

Mannen en een enkele dame: ik ben trots op jullie!

LOVE TO FISH
Pure fishing greetings

Jouke Timmer  


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Jouke Timmer en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.