Mei, overzicht van de laatste vissessies …

Beste hengelsporters,
Hier een overzicht van de drie laatste hengeltrips van de laatste weken. Door gebrek aan tijd helaas nog geen nieuws kunnen publiceren.

1) Naar de wijtingstek met Jef op 10-05-2017

Een korte vissessie op de Spijkerplaat, in een geul geankerd op ca. 8 m diepte en vooral op Wijting gevist, het laatste uurtje van het opkomende tij enkele mooie grote wijtingen kunnen vangen. Enkele scharren en een baarsje als bijvangst.

Jef de sluiswachter

geul van de Spijkerplaat

Een mooi baarsje als bijvangst

Jef met een mooie Wijting

In de sluis onder toezicht van Hank de lachende schipper van “WIESJE”
2) Wrakkentocht met Steven op 25-05-2017
Door het mooie weer de motor en de batterijen nog eens flink laten werken door enkele wrakjes in de Westerscheldemonding, de zuidelijke Steenbank en voorbij de Middelbank te bezoeken.
In totaal een kleine 100 km afgevaren op zoek naar blauwe makreel … Het eerste wrakje gaf al wat verschillende vissoorten maar nog geen blauwe makreel, het volgende gaf zeer weinig en na het derde eindelijk prijs. Ze zaten weer op het wrak “de Vecht” op 40 km varen.
Alles bij elkaar vingen we 8 soorten vis:
– Rode Poon
– Blauwe Makreel
– Horsmakreel
– Pieterman
– Steenbolk
Een superdag, en voor mij de eerste “rode poon” …
diverse kleuren makreellijnen (pluimen)

een pollakje gevangen door Steven

rode poon

kleine Pieterman, opgepast voor de zwarte stekel

mijn eerste rode poon

dikke hors

3) Vissessie vanuit Cadzand:
Met Kevin en op verzoek van enkele goede vrienden vanuit Cadzand op korte vissessie geweest om het materiaal te testen en eens lekker uit te waaien.
Enkele stekken in de buurt van de haven gedaan en enkele wijtingen en scharren kunnen vangen, de tong wou echter niet lukken. De dag daarvoor was er ééntje van 37 cm aan boord maar deze dag … helaas pindakaas. Hoe is het gesteld met de tong?

eerste stek het “Wiel”

ondiepe stekken voor tong

het zicht op de haven

Iedereen “super” bedankt voor de leuke dagen, nog veel visplezier en tot volgende keer.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.