Lekker even dagvissen…

Er zitten inmiddels weer een behoorlijk aantal nachten vissen op. Door weer en wind trek ik er telkens op uit en altijd geniet ik van mijn visserij.

Deze sessie had ik zin in de dagvisserij. Mijn vrije uurtjes overdag zijn spaarzaam, maar juist op deze prachtige voorjaarsdag was ik vrij. Ik koos voor een water dat in het voorjaar productief is als je weet waar de vissen zich ophouden.

Deze hotspot is goed te bevissen m.b.v. mijn voerboot. Het aas dat ik gebruikte was kippenmais en erwten. Partikels werken hier in het vroege voorjaar vaak beter dan boilies.

Terwijl ik in het zonnetje op de eerste aanbeet wacht, vliegt een ijsvogel af en aan.

Even later knalt de hanger omhoog. Ik hang meteen in de hengel en moet stevig blokken. Een karper probeert het riet in te duiken maar krijgt van mij geen kans daartoe. Even later kan ik hem scheppen.


Opnieuw vaar ik het rigje naar exact dezelfde stek uit. Ik krijg de tijd om rustig een bakje thee te zetten. Opdrinken lukt vervolgens niet. Alweer een aanbeet! Nu minder heftig dan de eerste. Een kleine zeelt trekt de top van de hengel krom en laat zich vervolgens heel makkelijk richting net dirigeren.


Mijn koud geworden thee kiep ik in het gras en ik zet een nieuwe bak. Nu krijg ik wel de kans deze op te drinken. Het is qua aanbeten even rustig. Het ijsvogeltje jaagt ondertussen gehaast door. De  tussenstand ijsvogel/Koen is 4/2. Ik ben de mindere visser van de twee als het om aantallen gaat.

Plotseling een knalharde run! Opnieuw een karper… dacht ik. Toch niet! De vis vocht hard, maar bonkte op de top van de hengel zoals alleen een zeelt dat doet. De dril eindigde in mijn voordeel. In het net lag een prachtige, maar vooral lange zeelt. 


Na deze vangst van de dag besloot ik op te ruimen en naar huis te gaan. Soms gaat een dagje vissen precies zoals je van tevoren gehoopt had…


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Koen Verweij.