Korte sessie op de Oosterschelde

Hey allemaal

Vorige vrijdag zijn we voor enkele uurtjes de Oosterschelde op geweest. Donderdag hadden we nog snel wat aas besteld bij Dixhoorn en pikten dit op de heenreis even op. Verder hadden we nog wat garnalen en diepvriestappen bij ons. De verwachting was zonnig weer, 2 graden en een wind uit het Oosten kracht 4 a 5. Enkele uurtjes op afgaand met een strakke oostenwind zou nog net kunnen, vonden we. Maar zoals iedereen weet, staat een oostelijke wind in de wintermaanden garant voor een dagje koukleumen en dat was ook vrijdag zo.

’s Ochtends lag de boot er mooi bij, zelfs witter dan ooit, onder een dik laagje ijs.

De wind viel uiteindelijk ook nog mee en zo konden we nadat we de boot ijsvrij gemaakt hadden richting SVC 10 varen.

We kozen ervoor om niet te diep te ankeren in de hoop wat mooiere vis te vinden. We vingen eerder in de week op dat er nog steeds redelijk wat groen ronddreef op de Oosterschelde.

We startten op alle hengels zonder voorslag voorzien van klassieke onderlijntjes voor de schar. Haakje 4, kleine kraaltjes en plastiek afhouders. Eén hengel werd voorzien van een kort 3-haaks wapperlijntje met haken maat 2 onder het lood om een eventuele bot of schol te verschalken. We lagen onmiddellijk op stroom en het viel best wel mee. Heel weinig groen en we vingen redelijk mooie schar en een enkele wijting.

Er kwamen meestal doubletten of tripletten boven. We konden heel het afgaand uitvissen en konden na een korte sessie met een leuke portie mooie maatse vis (schar en wijting) naar de haven terug varen. Vooral de zeepieren deden het goed. Aftippen met garnaal was goed voor wijting. De tappen vingen minder, maar toch regelmatig een mooie schar.

We sloten nog af met een biertje en maakten alweer plannen voor een volgende sessie.

Tot de volgende
Grtz
Nico en Wim


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.