Korte geepsessie….

Hey allemaal

De gepen zijn weer gearriveerd en elk jaar gaan we daar een paar keer op vissen. Lekker genieten in het zonnetje, licht materiaal en perfect te doen tijdens een kortere sessie. Je hebt niet al te veel materiaal en voorbereiding nodig. Met wat stripjes zalm als aas kun je al een namiddagje leuk vissen.

Voldoende aas voor een korte sessie….

Snij strips van ca. 1 cm ¬†breed, uitlopend in een puntje….

Het dikke deel sterk indunnen tot ca. 3 a 4 mm dik….

Een perfect, slank aasje…

Gisterennamiddag dus een paar uurtjes op het zeetje gelegen aan de binnenkant van de Oosterscheldekering. Een stuk zalm met vel, lichte hengels, geepdobbers, kleine hoekafhouders, enkele tonwarteltjes en enkele pareltjes, haakjes maat 6 of 8 en 22/00 tot 26/00 nylon voor de haaklijntjes(mag fluorcarbon zijn).

Schuivende opzet, ideaal om fijn te vissen…..

Meer heb je niet nodig. Rond half twee lag het eerste stukje zalm in het water en nog voor de tweede hengel klaar was, kreeg ik al beet. Ik zet de hengel in de steun en draai de slip helemaal los. De beugel gaat dicht en bij een eerste felle beet, kan de geep zo toch lijn nemen. Als je te laat bent kan het zijn dat de geep alsnog het aas loslaat, maar als je de hengel in de hand neemt en lijn geeft tijdens de aanbeet, voel je als het ware de geep het aas kloppen, pakken en ermee weg zwemmen. Schitterend gewoon!!!!! Rond half vijf terug naar de haven met een tiental hele dikke gepen. Het is de moment mannen……succes!

Nu zaterdag Robbyfishfestival, lijntjes knopen……. Tot de volgende.
Grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.