Koppelwedstrijd Noorwijk zaterdag 30 Maart 2019


Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de koppelwedstrijd samen met maatje Ed van Zanten op het strand van Noordwijk georganiseerd door Hengelsportvereniging “de Sportvisser” in het clubgebouw krijgen we na betaling van het wedstrijdgeld van €15 per persoon de wedstrijdkaarten samen met een zak belegde broodjes. Steknummer D2 hebben we, omdat het volgens Ed vooraan al begint met de C-nummering besluiten we via binnendoor het stuk te lopen, helaas pindakaas als we op strand aankomen begint de nummering met A1 en is het hele stuk naar rechts uitgezet. Na een flinke sjouwpartij die de nodige zweetdruppels oplevert bereiken we de stek en kunnen we op ons gemak de hengelstokken optuigen.

Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 20\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag wapperlijntjes haak f31\8 ~ ls5013f\6 gevuld met een zeepier, kweekzager, diepvriesmesheften, verse tappen en slikzagers. De slikzagers zijn door de warme zomer van 2018 niet meer te krijgen in Nederland maar maatje Han van der Lek is ze gaan halen in België bij Hengelsport Eria” in Zeebrugge, bedankt hiervoor.

Er staat een variabele wind van 2 bft, temperatuur 13 °C, lw Noordwijk 06:20 uur (-25cm), hw 12:16 uur (+125 cm), (± 150 cm), zonnig met een kalme zee. Heerlijk visweer dus. Al in de eerste draai komt er bij Ed een doublet vis naar boven maar ze zijn alle twee onder de 15 cm en dan tellen ze niet bij deze wedstrijd. Ook bij mij zit er eentje aan maar ook te klein. Ook de tweede om 09:45 uur redt het net niet.

De draaien om 10:05 uur en 10:23 uur leveren ook weer vis op maar steeds onder de vijftien centimeter. Hetzelfde gebeurd bij Ed.
Eindelijk om 10:53 uur draai ik het eerste botje boven de vijftien centimeter het strand op, mooi er staat wat op de kaart. We worden getrakteerd op een koud blikje frisdrank met een candybar dat gaat er altijd wel in. 11:37 uur komt er een mooie bot vanaf de bank bij met 30 cm telt ie lekker aan.
12:04 uur kan ik de derde bot van boven de vijftien centimeter het strand op slepen.
Als het water weer flink aan het zakken is wordt het een stuk minder met de visserij, slechts een enkeling bij ons in de buurt weet nog een vis te scoren. Om 14:00 uur na 5 uur vissen is het afgelopen en kunnen we de balans opmaken, gezamenlijk vangen we 15 vissen, maar slechts bij drie kunnen we de centimeters op de kaart laten bijschrijven.
Van de controleurs horen we dat het gemiddelde aantal vissen in het D vak zo op zes a zeven stuks ligt. Nadat we met de “platte kar” zijn opgehaald gaan we weer op huis aan. Van familie Roskamp krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor dank en van Jiff Cuijpers een experimentele Portugese lijn ook bedankt hiervoor, eens kijken of dat een vanglijntje wordt.
Zodra de uitslag bekend is plaats ik hem hier weer.
Vis greetz,
Willem 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.