Juli snoekenmaand ?

Hallo , rovende struiners..

Het is weeral zover , weer een maand naar de haaien , wat gaat de tijd toch snel ….20170715_052110En hoe kan je nu de dag beter beginnen als met zo een uitzicht , de geur , het fluiten van de vogels , alles telt mee in dit universum …. ale voor mij toch , gewoon genieten van alles wat gratis is …..vlcsnap-2017-07-22-07h19m22s578Nog maar even bezig en deze slanke dame kon de Walleye niet weerstaan , ik kon gewoon niet bijhouden met binnen draaien zo zwom deze naar de oppervlakte , maar helaas ik was er me van bewust , dus verrassing was uitgesloten .

vlcsnap-2017-07-22-07h18m52s727

De dag was goed begonnen , enkel de wind was weggevallen , dus snoekemans was stil gaan liggen , dus besloot ik me verder te richten op vadertje glasoog .

vlcsnap-2017-07-13-82cm svartzonkeer

Deze gouden banaan kon mijn aasje ook niet weerstaan, dus besloot ik hier gewoon weer verder mee aan de slag te gaan . Dit aasje is gewoon niet weg te denken de laatste maanden , en is niet stuk te krijgen , ik zal dit aan de bezoekers die naar Utrecht komen wel even laten zien , snoek , snoekbaars , baars , ze worden enkel een beetje schraler maar voor de rest mankeren ze niets .

vlcsnap-2017-06-01-21h54m51s319

 Deze dag was een vruchtbare , maar eigenlijk kwam ik voor de essox lusox ,dus de dag er op weer van de partij  , maar dan met een opstapper mijn stiefzoon ,die ook ozo graag een snoekie wilde vangen . En niet zonder succes deze begon met een mooie 80 tiger , dus zijn dag kon niet meet stuk.

IMG_2222Hier hadden we vandaag de diepte van 5m opgezocht en zo de kanten uitgeworpen rijk aan planten en klein grut van aasvissen .

IMG_2237Hier hadden we vandaag the Svartzonker the McPike ingezet , zonder lood en gewoon op het gewicht van de stinger zelf … en deze haalde ze wel binnen .

IMG-20170207-WA0039Dus besloten we van , never change  WINNING HORSE en gingen dus gestaag verder met deze vandaag snoekenkiller ….

IMG_2238Nu is het alleen zo , dat je moet oppassen met de hoge temperaturen , als het niet diep is , moetje wel oppassen dat je de snoek niet te lang uit het water houd , natuurlijk is het zo , zorg er steeds voor dat je een natte handdoek bij de hand hebt om de ogen te bedekken zodat ie stil blijft liggen . En bij het terug zetten de vis voldoende begeleid om terug naar de diepte te gaan , laat hem nooit niet zo maar gaan want dan is het einde verhaal . Meestal zijn ze zo uitgeput van de dril als je ze niet genoeg reanimeert ze naar de bodem afzinken en daar helaas door verstikking omkomen . Dus denk niet alleen aan je zelf en neem je tijd om ze lekker uit haar eigen terug weg te zwemmen .IMG_2233Niet tegenstaande hadden we vandaag geluk , alles zat me de wind , niemand op het water , en bijten de stukken er af niet normaal …..

IMG_2230

Wederom werkte de truc met de aasvis kort achter de boot ook weer als van de beste , 3 stuks volgde de shad tot aan de boot draaide af en doken kort nadien op de aangeboden aasvis op een luttele 1.5m diepte , dit is een joker die ik telkens inzet waar het enig zins mogelijk is , en telkens met succes.

IMG_2245

Dus goeden tip , indien het kan doen jongens , onze Jelle pakteook nog een mooie meter mee door en dus de sessie was helemaal geslaagd en hij kon er weer voor een jaartje tegen ,dacht ik toch , maar de boot lag nog niet stil en ik kreeg de vraag al , van zeg als je nog eens alleen gaat kan ik dan nog eens mee  natuurlijk als je zo een kanjer vangt smaakt het naar meer …….

IMG_2239

Deze dag hadden we nog 9 snoeken aan boord waarvan 2 meter vissen en dat in het midden van de zomer , dus dan zeg ik snoeken in Juli , jawel maar gebruik je verstand en dan is er niets aan de hand …

de Pappie gaat er weer vandoor en kijkt uit naar de maand augustus wat deze gaat brengen .

Nu snel ff traileren ……

20170310_072712[771]

Ik zeg tot latersssssss.

the pappie

 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Berkley Boys en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.