Jachthaven snoek

Een schitterende snoek van 74 cm
Ondanks de voorspelling van regen, vanmorgen vroeg toch nog even wezen vissen met de dropshot. Direct door naar mijn jachthaven stek gereden. Een jachthaven kan in de winter een verzamelplaats zijn van vis uit de rivier. Op deze stek had ik in de koude periode van de winter al een mooie snoek gevangen.

Dat vraagt naar meer. De afgelopen 2 weken was het ongewoon koud geworden, temperaturen tot -9 overal ijs en vorige zaterdag viel er nog een pak sneeuw bij. Maar nu is het buiten +10, bijna 20 graden verschil in een week tijd, typisch hollands weer.

het dropshot aasje

de box met alle dropshot aasjes.
Inmiddels naar de stek gewandeld en een rubber wormpje op de dropshot haak geprik, na een kwartiertje alle kanten opgeworpen te hebben maar eens een andere rubbere creatie op de haak te prikken. Een knal roze visachtig iets, helaas ook hier was de roofvis niet van gedient. Dan maar een visgelijkend rubber op de haak geprikt. Vlak voor de kant in het heldere water even uitgetest en de actie lijkt sprekend op een gewond visje. Ondertussen regent het gestaag door. Nogmaar een worp tussen de tegenover mij liggende jachten gemaakt. Langzaam indraaien en.. weer vast…nee in de diepte vecht een vis. De hengel kromt zicht en de slipt loopt lekker. In de diepte zie ik een witte lange schim wegduiken. Yesss een mooi snoek heeft zicht in het stukje rubber vergist. (wat gezien de actie en uiterlijk van het visje heel begrijpelijk is)

Eenmaal op de kant is te zien hoe weldoorvoed de snoek van 74 cm is. Na wat foto’s genomen te hebben gaat de snoek weer terug het water in, met een krachtige slag duikt hij de diepte in. Stuur je schoonmoeder maar! roep ik de snoek na. (Voor de niet visser, een volwassen vrouwelijk snoek is een stuk groter dan een mannelijke, de schoonmoeder snoek zou dus theoretisch een dikke meter plus zijn.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Rieg’s vis weblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.