In de regen ..op goed gevoel naar resultaat….

4 Jaar geleden ruilde ik mijn studie Commerciële Economie in voor de Sportvis Academie. Niet omdat ik het niet kon of zo ,Nee ik zat er niet op mijn plek het was niet mijn ding .Een studiebol ben ik nooit geweest. Ik vond dingen buiten school ook belangrijk en moest toch wel veel dingen daarvan laten .Een afweging op gevoel en dat gevoel was goed.

Nu 4 jaar later heb ik de studie afgerond en inmiddels ook de praktijk examens met excellent resultaat afgerond. Daar deed ik het voor van je studie je hobby je beroep maken . Alleen nog het papiertje in Juli ophalen en het is zover weer een hoofdstuk afgesloten .Doelstelling behaald op naar een succesvol vervolg. To be continued ………

Praktijk examen

Als ik het weer bericht van de afgelopen week zie is dat natuurlijk triest , ik kijk er maar niet naar het moet gewoon zo zijn ,ik moet en zal vissen soms heb je zo’n gevoel dat je iets moet beslissen .Misschien was het wel dat zelfde gevoel dat ik 4 jaar geleden had.

Het is inmiddels zaterdag ik ga even langs de stek loop een rondje en voor ik het weet heb ik de hele oever afgelopen ..Weer niks te zien net als de vorige keer. Geen touw aan vast te knopen…Ik loop door en kom een hond tegen zonder baasje .Ik haal hem aan en pak zijn halsband .5 minuten later komt een vrouw aanlopen ,het speelse hondje was op de loop gegaan. Duizend maal dank , toevallig dat u op deze plek was .. Geen dank kan gebeuren.

Bossage

Ik besluit maar huiswaarts te gaan ,onderweg krijg ik nog een Watsapp bericht, een foto van een aantal vissen die de afgelopen week gevangen zijn op het zelfde water. Dat geeft vertrouwen in de aanloop naar me sessie. Ik ben bijna thuis nog een Watsapp bericht: Zaalvoetbalploeg  vanavond Champions league Finale + Fifa shot  ..  shit idd dat is vanavond dan maar ff geen Voetbal ik ga vissen.

Gepakt en gezakt aan de waterkant op naar de stek  .ik doe er uiteindelijk 2 keer over best netjes als je alles bij  je hebt en je moet een flink stuk lopen.Ik loop de hengels uit langs het kantje en voer wat gebroken Coco Banana bollen bij gecombineerd met wat kruim van de Irish Cream. Aan de onderlijn een 20 mm Irish Cream en een 12 mm Coco en Banana. Dat moet het doen het heeft zich hier al vaker bewezen .

Uitleggen hengels

Ondertussen is het gaan regenen en de lucht word alleen maar donkerder. Mooi even de tijd om de spullen wat op te ruimen .Zo laat maar komen , ondertussen is de Finale ook begonnen dus kan ik wat meekrijgen van de wedstrijd.. Ondertussen heb ik ook nog even contact met Army lid Joey van der Hart, hij zit ook te vissen op de Amstel als ik terug wil Appen krijg ik ineens een aanbeet . Vanuit het niets dat had ik niet verwacht ik gooi de telefoon neer maar beland in een plas met water  .Ik moet kiezen tussen hengel en telefoon .Ik pak de hengel  die telefoon moet waterdicht zijn zegt Sony daar vertrouw ik dan maar op. Een dril volgt en scheert door de waterlelies heen geen probleem met een paar moves komt ie eruit en kan ik et net hanteren. Bam de eerste is binnen.  Ik zorg voor de vis en loop dan naar de telefoon  .Niks aan de hand ff afspoelen ..ideale karper telefoon ..

Linkerkant SKP Project

De vangst is een Uitzet spiegel uitgezet 0p 2.100 gr nu is ie 5.100 gr  verbaasd zit ik te kijken dat is een groei van 3 kg ..Dat is positief  het gaat dus goed met de vissen die zijn uitgezet .Geef ze nog een aantal jaar dat heeft potentie voor de toekomst om door te groeien.. zeer content plaats ik de hengel weer terug langs de bossage.

Op naar de 30 pond

Bijvangst

Nog geen 5 min later weer een aanbeet nu op de andere hengel .Korte tikken .. dat kan niet anders zijn dan een zeelt .Idd net als vorige sessie een Zeelt ook weer 50cm + waar gaat dit heen wat gaat het nog meer opleveren. Niet veel meer dan een hoos bui en een goed gevoel…..

Word vervolgd

Op naar het vervolg

Tight Lines !!!


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Menno Hoogendorp en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.