Het kan niet altijd prijs zijn….

Hey allemaal

Vorige woensdag zou de wind zo goed als afwezig zijn en planden we een dagje gullen trekken op de Westerschelde in. Aas was snel besteld en als backup hadden we, Sven en ik, nog gezouten tappen en inktvis. We gingen naar springtij toe, dus konden we een felle stroming verwachten.

Rond half acht konden we snel naar onze stek varen aan de rode boeienkant van de Spijkerplaat en we ankerden op een 9 meter diepte. De ebstroom liep nog goed en we verwachtten eigenlijk direct actie, ……., maar die bleef uit. De eerste drie uur kregen we geen beet!!! Dat zag er niet goed uit. Aangezien de gulvisserij een echte ‘hit or mis’ visserij is, bleven we stug volhouden. Stevig beazen en met regelmaat het aas verversen. Tijdens de kentering zijn we iets meer west gaan liggen achter een ondieper stuk en de vloedstroom zette snel door. Al snel kwam er een wijting en een schar boven. De wijting vertoonde beetsporen, denkelijk van een kabeljauw. Ze zaten er dus wel degelijk. Sven ving nog een wijting net voor de stroom goed doorzette en vanaf dan was het over. Veel stroming en geen teken van leven meer. Rond drie uur viel de stroming weer in en kon ik nog 2 wijtingen vangen. Weer geen gul en aangezien we nog aas overhadden, hebben we nog het eerste uur van de ebstroom gevist, maar het mocht niet baten. Eindstand 5 vissen met zijn twee├źn op bijna 11 uur vissen. We hebben er alles aan gedaan, maar als het niet wil, komt het niet. Daarom heet het dan ook vissen en niet vangen!!

Zaterdag naar Oostende om daar de Espadoncup te vissen, hopelijk zijn daar de vangsten iets beter…

Grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.