Hengelsport Westland koppelwedstrijd, locatie Pernis zaterdag 18 Augustus 2018

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik een koppelwedstrijd van Hengelsport Westland samen met koppelmaat Paul van Boheemen. Vissen vanaf 1 standaard of vlak naast elkaar. Paul heeft steknummer 1 getrokken en we vissen vanaf het achterste gedeelte, dus net voorbij het fietspad. De tactiek is voor mij gelijk duidelijk grondels tikken onder de kant met de Tubertini feeder, hoofdlijn 10\100 mmm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, mks afhouders, Mustad haak 4, gevuld met een zeepier, slik, zager, worm of een combinatie hiervan.

Om 19:00 uur wordt het sein gegeven om te beginnen en gelijk na het ingooien staat de top al te tikken. Je moet er een beetje mazzel mee hebben, zwartbekgrondels onder de 10 cm tellen ze voor 1 cm, boven de 10 cm wordt de hele lengte gerekend. Het begint om 19:03 uur met 2 zwartbekgrondels en het eindigt om 21:02 uur met een zwartbekgrondel, daarna is het te donker en willen ze niet meer bijten.

Paul vangt nog een mooie tong op z’n lijn met voerkorf en wat later nog een kolblei. Bij mij komt er alleen nog maar krab van afstand naar boven.

Om 23:00 uur is het weer afgelopen en scoren we gezamenlijk 197 cm goed voor een 4e plek van de 8 koppels en net buiten de prijzen. Grondels tikken, je moet er van houden. Niet echt mijn ding maar zo af en toe een leuk tijdverdrijf.
Van Teun, Paul en Ed krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank.
Zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier.
Vis greetz,
Willem

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.