Goudkleurige Flank, Fluoro Carbon Trilene,Voorjaars Zonnetje

Nog een paar laatste loodjes en ik ben afgestudeerd.Nog anderhalve week  en dan ben ik klaar met mijn afstudeer proeve bij het HHNK. Soms wegen laatste loodjes het zwaarst maar soms ook niet. Gelukkig kan ik daarom heerlijk even genieten van een weekje voorjaars-vakantie. Lekker even relaxen en wat vissen is dan ook mijn insteek .

Lekker een dagje vissen  op je thuiswatertje ,kopje koffie, zonnetje op je knar en hopelijk een aanbeet. Goed voorbereid kom ik aan het water , heb netjes al mijn spullen bij me niks staat me in de weg.Lekker even je ding doen .Ik  ben niet het enige aan het water al trek ik me daar niets van aan, ze zitten niet op me stek  dus daar heb ik geen last van .Aan de handelingen zie ik dat ze nog niet zo lang vissen ,als zijn ze dik in de 50 schat ik. Al goed dat zegt niks ,ik begroet de mannen even en loop dan met de kruiwagen naar mijn stek.

Ik zie de mannen kijken en hoor ze denken: wat een debiel als je zo ver gaat lopen  terwijl je ook aan de oever kan zitten …

Mijn stek bevind zich aan de overzijde van de mannen aan de stille kant, uit de wind en in het zonnetje.Ik loop het bruggetje over en begroet de aanwezig eendjes ook even .Ja je moet ze maar te vriend houden anders pikken ze strax nog Boilies uit je tent.. af en toe kunnen ze brutaal zijn. Maar goed het is hun leefgebied en ik ben maar tijdelijk hun metgezel.

Buiten bereik van de mede visser plaats ik de hengels op een van de aanzwem routes en een hengel onder een overhangende boom.Ik heb al vele vissen vanaf deze stek gevangen en routine matig laat ik de lijn afzinken.ik stel de slip wat zwaarder af  voor het geval dat de vis onder de boom door wilt.Maar ben daar niet zo bang voor ik ken de aanzwem routes en weet dat de vis zich van het lood zal bewegen . De vis kan dan een kant op en zal dan altijd naar me toe zwemmen.

Zomers vis ik hier met gevlochten lijn door de dan aanwezig lelie velden . Nu zijn deze nog niet volgroeid  dus dat komt goed uit.. en kan ik met de Fluoro Carbon van Trilene uit de voeten.

Nog geen half uur later krijg ik een volle fluiter.Ik pak de hengel en maak contact de vis komt meteen mijn kant op zwemmen de theorie klopt als een bus.Een paar korte tikken op de hengel en wat lijn afname van de spoel,dit is geen Karper.En inderdaad een goudkleurige flank komt boven het is een mooie zeelt.

Geen Karper dus maar dat mag de pret niet drukken .Het is een fraai exemplaar dat geeft ook voldoening.Toen ik klein was ving ik mijn eerste vis van dit water ook een zeelt .Mooi om te zien dat ze er nog steeds zitten en dat ze goed groeien..

Ik plaats de hengel weer terug op zijn positie ,klaar voor een echte Karper… Dat komt er helaas niet van maar ben nog wel toeschouwer geweest van een scene uit de Muppets. De twee verdwaalde vissers aan de oever halen alles uit de kast om iets te vangen .. Om de 5 minuten binnen draaien verversen en opnieuw ingooien. Al halen ze bij lange na niet de afstand waar ze gevoerd hebben, Of is het strategie?  Bij overmaat van ramp pakt ie ook nog de werppijp en zal wel even aan ze maat willen laten zien hoe goed hij kan gooien .De bollen belanden een meter uit de kant met een enorme plons . Ik heb me rot gelachen ,door de wind  kon ik ook goed horen wat het commentaar er bij was en dat deed me nog veel meer aan het lachen.

Bij overmaat van ramp breekt hij na de zoveelste keer inhalen zijn hengel door tweeën ,die arme vismaat van die man want die kreeg de volle laag het lag aan hem volgens de ander. Over en weer beschuldigingen.. ik vond het schouw spel wel weer genoeg en het was tijd om de spullen te pakken.

Als ik voorbij loop zijn ze nog aan het ruziën , ik kon het niet laten om wat te zeggen : Ik heb jongetjes van 10 gezien die meer geduld hebben en serieuzer zijn. Iedereen zijn eigen beleving natuurlijk maar geef wel het goede voorbeeld …

Tot zover deze Sessie

Tight Lines


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Menno Hoogendorp en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.