Federatief Kampioenschap Zout 04 maart 2017 Hoek van Holland.

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik het Federatief Kampioenschap Zout 2017 in Hoek van Holland, er staat een ZO-wind van 4 bft met stoten van 6 bft, temperatuur 7 °C, Hw 06:32 uur (+118 cm), lw 11:56 uur (-83 cm), (± 201 cm). Het is verzamelen in het clubgebouw van de Hoekse Watersportvereniging waar ik steknummer C18 krijg toebedeeld, mazzel denk ik eerst nog, lekker dichtbij en goed te lopen met het karretje. Omdat we met 6 leden van het Zeevisteam Westland deze wedstrijd vissen is er van te voren afgesproken dat degene die als onderste in de lijst eindigt reserve staat voor de eerste PKC (Penn Korps Competitiewedstrijd) op Hoek van Holland.

Om 11:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, piramide lood 160 gram. Vak A is voor de dames, Vak B voor de jeugd en de vakken C, D en E voor de heren. Totaal doen er zo’n 213 deelnemers mee en dat is een zeer goede opkomst. De vakken zouden volgens de regelementen 20 meter uit elkaar moeten staan maar waarschijnlijk heeft er iemand met korte beentjes de afstanden uitgelopen, want 20 meter was het niet. Korpsgenoot Ed van Zanten staat op steknummer C13 dus die kan ik mooi in de gaten houden.

Mooie verhalen weer voor de wedstrijd, het zou barsten van de vis, scharren, botten en zelfs alweer zeebaarsjes. Nou mooi niet, zoals altijd is het tijdens de wedstrijd weer stukken minder als bij het voorvissen blijkbaar. Je steknummer krijg je toebedeeld en daar moet je het mee doen. Links van me staat Jan Cees Lingen die er een vis uitdraait. 12:10 uur is het mijn beurd met een botje van 14 cm op afstand, gelukkig van de 0 af want het is sprokkelen voor een visje.

Ik sleep wat en laat het liggen om daarna weer een stukje te slepen maar ook dat is het niet vandaag. Afwissel maar met een ander type onderlijn, maar ook dat wil niet lukken. Ik zie dat Jan Cees Lingen links van me op een afstand van 25 tot 30 meter er met enige regelmaat een botje uit weet te trekken. Ik probeer het op dezelfde afstand maar het mag niet baten. Het stuk tussen Ed en mij levert vis op, daarvoor en daarna is het “uien”.

Gelukkig rijdt er nog een kar langs met drinken en soep. Voor €1, een rijkelijk gevulde soep, dat geeft kracht. Want de soep van Gre, is altijd oké! Ik loop nog een aantal maal naar Ed maar hij blijft op de 0 staan, en ik zeg nog tegen hem, je zult er wel weer eentje vangen in de laatste draai. Rechts van me staat Ron van Dorst die uiteindelijk ook van de 0 af komt met een botje van 16 cm. Jan Cees Lingen trekt nummer 7 eruit, zouden het dan toch die “witjes” (=witte levendige\kronkelde zager) zijn, die ik niet bij me had. Ik heb er nooit zo in geloofd.

Om 15:00 uur gaat de toeter en begin ik aan de laatste “magische” draai, vanuit m’n ooghoeken hou ik Ed in de gaten. Bij mij zit er niets aan en ja hoor, Ed Geluk scoort een botje, als ik naar hem toe loop verschijnt er een grijns op z’n gezicht, zou ik ook doen Ed, mazzel voor hem is het botje 1 cm groter, 15 dus.

Even later blijken de anderen ook vis gevangen te hebben en Han en Paul hebben het zodanig goed gedaan dat ze zich geplaatst hebben voor het NK (Nederlandse Kampioenschap) in Zeeland op 14 Oktober. Korpsgenoten gefeliciteerd. Uiteindelijk eindig ik met m’n botje van 14 cm op de 155e plaats. En mag ik de eerste PKC wedstrijd op Hoek van Holland reserve staan. Een voordeel, de resterende wedstrijden mag ik wel vissen.

Van Adriaan Lingen krijg ik nog z’n overgebleven aas mee en even later komt ie het aas van z’n broer brengen. Van Ron van Dorst krijg ik ook nog het resterende aas. Mannen bedankt! Wel grappig later kom ik erachter dat ik naast de broer van Adriaan heb gestaan die me nog verteld dat hij nooit wat hoeft te doen voor z’n visspullen, want z’n broer maakt de onderlijnen en onderhoud z’n viskist en maakt alles schoon. Nou daar zou ik zuinig op zijn op zo’n broer.

De uitslag Heren:

1e en 1e overall Peter Mesie 13 vissen (285 cm), 2e Arjan de Bruine 9 vissen (205 cm), 3e Laurence Pijnen 7 vissen (131 cm), 4e Ed Brand 7 vissen (187 cm), 5e Wim de Bil 7 vissen (164 cm). Mannen gefeliciteerd!Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.