Fabelachtige start van het zeebaars seizoen !

Vrijdagavond was er eerst de twijfel om wel te gaan, ik was voornemens even te proberen op de zeebaars maar een forse wind en dreigende onweersbuien.
Na een uurtje dubben en een bak koffie toch m,n hengel maar in orde gebracht, toch maar even gaan proberen, je weet nooit, eerder deze week waren er al enkele baarzen gevangen en de kansen waren er dus.
Aangekomen op de stek bleek er boven aan de dijk toch wel een forse wind en dito golven te staan, om deze rede gekozen voor een wat forsere plug, n.l. een Rapala Max Rap 13.
Bruin water door de “bloei” de keuze qua kleur viel op de opvallende FHC, dit bleek al vlot de juiste keuze te zijn, wat heet !

Na een 15 a 20 minuten vruchteloos vissen kwam daar plots de langverwachte en zeer aangename dreun op m,n hengel, YES spookte het door m,n hoofd.
Plots waren alle zintuigen in opperste staat van paraatheid, na een heerlijke dril kwam daar de eerste “zilveren schoonheid” aan het oppervlakte water, even later kon de baars geland worden, een vis van 52 cm.
In het geheel niet slecht als eerste vis voor 2011, eigenlijk al zeer tevreden maar slechts een 5-tal minuten later vergreep zich daar wederom een mooie baars aan de plug, iets kleiner met 49 cm maar uiteraard meer dan welkom.
Nog eens 10 minuten en de volgende aanbeet was een feit, een duidelijk zwaardere vis maar de dril was er niet na, in tegenstelling tot de 50ers die voor een mooie dril zorgden ondanks het nog koude water gaf de derde baars zich vrij vlot gewonnen, deze prachtvis bleek er wel één te zijn van maar liefst 62 cm.

In het half uurtje dat volgde miste ik een 2-tal aanbeten, in 1 geval loste een eveneens mooie baars enkele meters voor de kant, het deerde me weinig, deze avond kon absoluut niet meer kapot.
Als “spreekwoordelijke klap op de vuurpijl” volde daar de 6-de aanbeet, een mooie en vooral heerlijke dril volgde waarbij de slip enkele malen to horen was, het resultaat was een mooie volle baars van 58 cm. niet het type voorjaarsbaars maar een schitterende stevig gebouwde vis.

Uiterst tevreden met dit viertal baarzen van mooi formaat nog een uurtje doorgevist maar de koek was op, niet dat er geklaagd wordt, absoluut niet !Nog nagenietend uiteindelijk huiswaarts gekeerd, de 4 beauty’s zijn allen terug gezet, traditioneel gaan de eerste altijd terug.
Sowieso zullen de volgende baarzen op een enkele na retour gaan, zo af en toe gaat er wel eens één mee, veelal een te diep gehaakte vis maar het gros mag weer gaan zwemmen.
Terug kijkend op een sessie waar ik eerder aan twijfelde om wel te gaan monde uit in een fabelachtige start voor 2011 , hopelijk is dit een voorboden van een schitterend seizoen !Mocht u eens willen napraten over de belevingen en of van gedachten wisselen over techniek, materiaal enz. enz. bezoek dan eens ons forum.
Inmiddels is het een gezellige boel en een aparte “zeebaarshoek” pro of beginner, jong of oud u bent van harte welkom. Zeevisland Forum