Even uitwaaien.

Vanmiddag met de dropshot hengel er op uit getrokken om lekker uit te waaien en hopelijk wat te vangen. Al in oktober wat pogingen gedaan maar door enorme scholen aasvisjes en het warme weer liepen deze pogingen op niets uit. Voor vandaag werd er slecht weer opgegeven, maar gelukkig liep het anders. Het bleef vrijwel droog met een lekkere frisse wind. Op de stek aangekomen zie ik dat alle oevervegetatie weggemaaid is. Stekken in overvloed om te vissen dus.

Herfst
De hengel wordt in elkaar gezet en er wordt een rubberachtig visje op de haak geprikt. Een verre worp wordt gemaakt waarbij het aasje op de terugweg langs een oud waterlelie bed loopt. Diverse wopren gemaakt, niets. Omwisselen naar een ander rubberachtig visachtig voorwerp. Nog steeds niets. Nog maar eens omwisselen naar een regenwormachtig groter aas van Blackflag. Een verre worp gemaakt tussen 2 leliebedden en langzaam in halen met tussendoor een snelle slag aan de slinger. Patsss de hengeltop gaat krom, een snoek dient zich aan. Na een korte dril komt er een mooie snoek van een centimeter of 60 voor de kant. Het net met de lange steel komt nu goed van pas. Op de kant is te zien dat de snoek netjes in de hoek van zijn bek gehaakt is. Na een paar foto’s genomen te hebben gaat de snoek weer terug het water in, op jacht naar een betere prooi.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Rieg’s vis weblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.