EINDELIJK VISSEN!!!!

Hey allemaal

Eindelijk kunnen we na deze lange periode onze geliefde hobby terug beoefenen. Aan de Belgische kust konden we al enkele weken eerder de zee op, maar voor alle Belgische booteigenaars met een boot in Nederland, konden we vanaf maandag weer de grens over.

Eindelijk de haven uit!

Wij zijn er dan ook ineens ingevlogen en we hebben het seizoen geopend met een haaientripje. Deze periode komen ze talrijk onder de Zeeuwse kust en zijn dan ook met redelijke trefzekerheid te bevissen.

Voor ons, en waarschijnlijk voor vele anderen, zal die eerste vistrip een test zijn of alles nog ok is met de boot. We verkozen er dan ook voor om niet al te ver te varen en een voor ons gekende stek te bevissen uit ons boek van de Voordelta.

We hebben tijdens de vorige maanden niet stil gezeten. We hebben ankerringen gemaakt op een speciale mal die we vandaag uitvoerig konden testen. De test verliep perfect. De ankerring konden we goed bevestigen aan het ankertouw en het anker konden we perfect losvaren. Test geslaagd dus! Geïnteresseerd in de Alderney Ring,

Alderney ring set-up

kijk maar eens op deze pagina: https://dekleinebootvisser.blogspot.com/p/alderney-ring.html .

Nu over naar de visserij. Aangezien we er echt haaiendagje van wilden maken, verkozen we ervoor om geen zagers of zeepieren mee aan boord te nemen. De verleiding is namelijk groot om, na enkele stille uurtjes, om te schakelen op platvisvisserij met wormen. Als aas hadden we zachte krabben, pelkrabben, gamba’s, makreel, bluey, heremietkreeft en inktvis aan boord.

Bluey, zeer vette vis, ideaal voor de ruwe haai

Klein overzichtje van onze aasvoorraad

Zou er ruwe haai zitten?

Heremietkreeft op een enkel haak 3/0

Gamba, geinjecteerd met krabolie

De hele dag door gebruikten we deze aassoorten na elkaar. Het visaas voor ruwe haai, de andere voor toonhaai. Eventuele bijvangsten zouden hondshaai, rog en zeebaars kunnen zijn.

De visdag eindigde uiteindelijk niet in de dubbele cijfers maar het formaat maakte veel goed. Alle haaien waren 80+ waaronder twee stuks van 100 en 101 cm.

Mooie dames hier in Zeeland!

Gevallen voor heremietkreeft

90+ op de zachte krab

Stevige drills

Mooie vis voor Wim op gamba

De langste van de dag een mannetje van 101cm

We hebben al deze aassoorten op stock voor onze leden. Indien interesse, mag je ons altijd een mailtje sturen voor meer info.

Grtz
Wim en Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.