Eerste vissen van 2014

Na de gezellige maar voor mij visloze forumdag van vorige week moest het vandaag maar ’s gaan gebeuren.
Ik had zin om achter de snoeken aan te gaan dus voor een leuk water met een goed snoekbestand gekozen.
De adventure mocht vandaag ’s een keer mee, met de sidekicks gemonteerd kan ik lekker staand werpen.
Maar eerst maar ’s een stukje trollen.. Aan de steunhengel gaat een fatso en aan de handhengel mag de vana15 het gaan proberen. Die tik ik langs het kantje..
Actie blijft echter lang uit. Na een uur is het dan eindelijk raak, een tik op de sportex in de steun die vervolgens ver doorbuigt, Hangen!
Het duurde even maar het is wel een mooie het jaar mee te beginnen. Een dikke negentiger is helemaal niet slecht voor dit water.

Fraai getekende vis.

Verder maar weer, misschien zitten er hier meer.. Maar nee het duurt weer een tijdje. Een dik uur later gooi ik de vana na wat vuil verwijderd te hebben weer in en na een paar halen wordt ie gegrepen. Een kleintje wou hem graag hebben..

Vol er over.

Na nog een paar kilometer tegen de stroom in is het tijd voor een andere aanpak. Een voorn aan de dobberhengel en lekker terug driften. Maar alleen maar naar een dobber kijken is natuurlijk saai. Dus we gaan er lekker bij staan en werpen nog wat. Lekker veelzijdig zo’n Hobie!
Om een lang verhaal kort te maken, de drie grote voorns die ik ontdooit heb worden alle drie gegrepen. Door drie kleine snoekjes die niet op de foto hoefden..
In de schemering ga ik het water af..
De kop is er af!


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Ronald’s Visblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.