Een rondje Voordelta….

Hey allemaal
Eindelijk nog eens een keertje in Zeeland geraakt om er een dagje op zee te vertoeven. De zomervisserij is intussen al over en we maken ons op voor de wintervisserij. De temperaturen zijn echter nog hoog, dus alles loopt een beetje trager. Het plan was om enkele stekken van wat jaren terug te bevissen op zoek naar wijting en schar. 
                   
                                   
Onder de kop van Schouwen op een meter of 13 geankerd en eigenlijk bleef het verdacht stil. We visten met verzwaard stalen afhouders en haken maat 3. Als aas hadden we zeepieren, zagers, tappen en kleine stukjes inktvis. Wat fijne aanbeten kregen we en verder niets. Toen we ophaalden bleek het inderdaad wijting te zijn, alleen was geen enkele boven de maat. Nadat we iets dieper ankerden op 16 meter vingen we nog steeds kleine wijting, maar af en toe ook wat schar. Het liep echter niet vlot genoeg en na overleg met Ronny van de Kingfisher zijn we naar de R5 gevaren. Daar liep het wel beter.                                       
Inderdaad, toen we ter plekke waren, zagen we geregeld vis boven komen bij Ronny en we visten hier de twee laatste uren van de eb nog een mooie portie schar en wijting bij elkaar. 
Ook een bot, enkele gulletjes, wat wijting en steenbolk konden we vangen. Eén van de gulletjes zag er trouwens een beetje akelig uit, de twee ogen waren afgestorven, raar zicht eigenlijk!
Rond één uur viel de stroming weg en aangezien we al redelijk wat schar hadden, trokken we naar Oostkapelle op zoek naar bot. 

Andere onderlijnen eraan met grotere haken en parels, een botlood eraan en we begonnen daar na een kwartiertje terug te vissen. Eerst lagen we op 9 meter diepte en ook hier was het scharrenbal. Het was kentering en de tripletten en doubletten bleven bovenkomen. De bot zat hier blijkbaar dus ook niet. Anker opgehaald en we zijn nog wat ondieper gaan liggen op ca 5 meter. En hier vonden we ze dan wel, ferme botten met exemplaren die dik tegen de veertig centimeter gingen. Af en toe nog een schar ertussen en zo visten we onze dag vol. Wat een geweldige aanbeten zijn dat toch en zo’n bot heeft echt wel wat te vertellen hoor, zeker als met twee of drie zijn…
Sommigen zullen nu wel met de ogen knipperen en denken:’Wat een rare jongens, weg van de schar gaan om ‘bot’ te vangen???’ Maar vertel nu zelf, in één trek meer dan een kilo platvis vangen, dat is toch ook niet mis??
Het is dus gewoon bal onder de kust en de schar kom je zowat overal tegen, geniet ervan als je kan.

Uiteindelijk resultaat van vier uurtjes vissen…..

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.