Een ontroostbare visser.

Met een blauwe lucht en het zonnetje varen we op de rivier vandaag. Ik wordt vergezeld door Hans. We gebruiken kleine pluggen en proberen hiermee de baars te verleiden. Ik heb nieuwe plugjes van Sebile meegenomen en wil deze uitproberen. De eerste is de Koolie Minnow long lip, een slank plugje van 9 cm. met ratels, de diepte waarop gevist kan worden ligt tussen de 2,4 tot 7 meter. De tweede is de Crankster, een (dik buik) plugje van 8,5 cm. deze gaat tot 1,8 meter, ook voorzien van ratels. Beide plugjes zijn in div. kleuren verkrijgbaar. We beginnen met vissen op een diepte van 5 meter, als eerste begin ik met de Koolie Minnow. We varen tegen de stroom in en dit zijn niet de meest ideale omstandigheden om te kijken of hij de opgegeven diepte kan halen. Door de waterdruk (tegen) wordt de plug omhoog geduwd, maar desondanks wordt de 5 meter gehaald. Het duurt niet lang of de eerste vis meldt zich, een snoekbaars kan de verleiding niet weerstaan en stortte zich vol overgave op de Koolie Minno.

Dit is geen slecht begin voor een nieuwe plug. Tien minuten later loopt mijn plugje vast en met vast bedoel ik ook vast! Wat we ook doen, hij is niet meer los te krijgen en het eerste offer aan de rivier is een feit. Ik baal hier van en kan nu niet verder met de test, ik had nog maar zo`n een plug bij me, helaas. We blijven op de grens van 5 meter vissen, we vangen een paar kleine snoekbaarsjes en wat baars. Dan krijgen we div. mooie aanbeten gevolgd door stevige drillen, maar als deze vissen vlak bij de boot zijn, geven ze ons het nakijken. We mogen weer opnieuw beginnen, gelukkig zijn niet alle vissen ons te slim af en deze mogen met de vanger op de foto.

Het zijn vandaag momenten dat de aanbeten kort achter elkaar komen en dan is het weer even stil. Of we nu op dieper of ondieper water vissen er is geen verschil. We wisselen regelmatig onze pluggen maar ook hiermee kunnen we het patroon niet doorbreken. Er blijft niets anders over dan ons erbij neer te leggen en gewoon het moment te pakken, zo ook de volgende twee foto`s, deze vissen worden kort na elkaar gevangen.

 

Dan wordt het roer omgegooid, nu wordt het tijd voor de ondiep lopende pluggen. De Crankster komt uit de doos en mag zich gaan bewijzen. Is het een vanger is of niet? Binnen tien meter is het raak! Een flinke ram op de hengel, deze zit goed gehaakt.

Maar het is niet mijn dag, ik mag regelmatig teruggevaren omdat de plug is vastgelopen. Ik kan er een heel verhaal van maken, maar waar het op neer komt is dat er uiteindelijk nog 4 prachtige aasjes aan de rivier worden geofferd! Ik heb de nieuwe pluggen niet goed kunnen uitproberen, maar in de korte tijd dat ik ze nog had hebben ze wel vis opgeleverd. Zo zie je dat het niet altijd gaat zoals je verwacht, maar er zal zeker nog genoeg tijd komen voor een betere test.

Gezocht: Zeer geliefde aasjes, 5 stuks als nieuw, kwijt geraakt op een mooie zaterdag tijdens het vissen op roofvis. Ik ben verdrietig omdat ik ze kwijt ben. Mocht U ze tegenkomen laat het mij dan weten. Een ontroostbare visser!!!!   

LOVE TO FISH

Pure fishing greetings

Jouke Timmer


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Jouke Timmer en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.