Een leuke visserij in februari, tegen elke verwachting in!

Hey allemaal

Klaar voor vertrek….wat zal de dag weer brengen?

Februari is een qua vangsten een taaie maand, maar als het weer meezit, ben ik toch niet te houden.
Zaterdag ben ik nog eens gaan vissen met mijn maat, Paul. Het weer zag er bangelijk uit en dat draaide die dag inderdaad zo uit. Het getij was wel wat minder, maar hier weet ik wel raad mee. ik maakte een planning op voor de dag.

Zalig strakke Oosterschelde!

Na het uitvaren hebben we nog snel het laatste uurtje afgaand water meegepikt aan de SVC5. Er zit daar nog steeds schar en we konden er een tiental mooie vangen.

Tijdens de kentering zijn we dan naar de Vlietpolder gevaren en daar ankerden we op een voor mij nieuwe stek, tussen twee oesterbanken.
Nog voor de stroming doorzette kregen we al een mooie beet, maar die misten we. Dat beloofde wat, maar toen de stroming plots draaide en de boot met zijn kont naar de kant zwenkte, begon ik toch te twijfelen. Grrrr, hoe kon dit? Zouden we nog terug mooi op stroming komen te liggen? Volgens mij kon dit alleen maar zijn omdat deze stek tussen die twee oesterbanken ligt. Effe getwijfeld of ik zou verkassen, maar wetende dat de vloedstroom enorm fel zou zijn, verkozen we om op deze diepte (zeker niet dieper) de vloed af te wachten. We lagen op zo’n 22 meter diepte en toen de stroming doorzette en we mooi op stroming lagen, begon het feest. regelmatig beet, gullen!

Met enkele mooie exemplaren ertussen zijn we uiteindelijk terug naar de haven kunnen varen met een mooie portie schar, wat gullen en enkele noordzeekrabben. De grootste gul was 47 cm. We verspeelden er nog 3 tussen de stenen, waaronder een hele dikke. Stalen afhouders en topaas, verzorgd door Leo Bolier, waren de goede combinatie. Verse zwarte pieren afgetipt met een gezouten zeepier bleek de juiste combinatie!

    Kevin


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.