Een dagje Dover……

Hey allemaal

Dit jaar zijn we voor de eerste keer voor een dagje naar Dover getrokken. Vorige woensdag verzamelden we rond half vier om met zijn achten naar Calais te vertrekken om daar de trein te nemen naar Folkestone. Het weersvooruitzicht zag er perfect uit, we hadden geluk want de vorige dagen had er enorm veel wind gestaan, maar die was helemaal verdwenen.
Het zeetje lag er perfect bij toen we Dover naderden en konden rond half acht inschepen op de Reecer. Op dinsdag had Andy nog op anker gevist omdat het water te troebel was om succesvol op de wrakken te vissen. De vangsten waren echter wel heel goed met toonhaai tot 6 kilo. Ze visten met heremietkreeft en hadden als bijvangst gul, hondshaai en steenbolk.
We gingen het echter op de wrakken proberen in de hoop dat het water al helderder zou zijn. In de heen vaart maakten we ons klaar en hadden kunstaas allerhande voorzien, pilkers, shads, redgills, hokkai-onderlijnen, ….We waren er dus klaar voor.
Het water bleek echter nog iets te troebel en we konden alleen maar wat steenbolk vangen op beaasde onderlijnen. Er kwam wel een mooie lipvis boven, prachtig gekleurd en heel sterke vissen zijn dat.

Na een kort uurtje zijn we naar de Varne gevaren en hebben daar op de rand van de bank gedrift met inktvisstrips en/of pieren. Hier vingen we ondermaatse wijting, gul en wat steenbolk. Ook de eerste twee makrelen kwamen hier boven….Er was echter niet veel animo, geen schol, zeebaars of mooiere vissen te vinden.
Dan maar weer terug naar het wrak en bleek het water met de kentering iets helderder te zijn geworden. Het sein voor de vissen om te beginnen azen. Ze waren echter heel kieskeurig en kozen er sommige kunstaasjes uit. Vooral blauwe hokkais beaasd met tappen en shads voorzien van een klein pilkertje erboven waren het beste.

Andere kleurtjes negeerden ze volledig. Alleen 1 pollak konden we op die andere kleurtjes vangen. De gullen (tot  ca 2.5 kilo) waren iets kieskeuriger zo bleek.

Na een kort uurtje kwam de stroming er terug in en waren de vangsten terug nihil. Rond de middag zijn we dan ook onder de kust gaan ankeren om daar de dag uit te vissen.
Onze opzet even aangepast en met wapperlijnen en haken 3/0 tot 5/0 probeerden we er toch nog een leuke dag van te maken. Vooral doggies kwamen er boven, ondanks de heel felle stroming, want 300 gram ankerlood kon je toch echt wel gebruiken.

Verder kwamen er soms grote wijtingen boven en een enkele steenbolk. Toen de stroming wat minderde kon Leo de eerste toonhaai vangen.De langste vis van de dag was tot nu toe een gul.

Hij had hiermee een goede kans op langste vis van de dag. We hadden hier elk 5 euro voor uitgelegd en het werd dus nog spannend.

Na een tiental minuten, ook bij Wim een mooie aanbeet en dit bleek een nog grotere toonhaai te zijn. Wim werd dus dagwinnaar van de langste vis, want er werden geen toonhaaien meer gevangen.

Al bij al een gevarieerde, maar taaie dag. Enkele mooie vissen, heel mooi weer en een super gezellige bende, ook dat is een fijne dag op zee……
Grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.