Een dag voor in de boekskes…

Hey Allemaal

Al 12 jaar maak ik dagtrips naar Dover, maar de laatste sessie is toch één van de betere geweest, vind ik. Met een groep van de Robbyfish Zeehengelclub vertrokken we maandagmorgen om 3u45 met z’n zessen naar Calais, om daar in te schepen op de ferry naar Dover. Tijdens de heenreis was er redelijk veel mist en dit werd niet beter bij het naderen van Dover. Het was echter windstil en Andy, de schipper, had er zin. ‘There’s a fair bit of turbot around, the only problem will be catching the bait’, waren zijn eerste woorden. De enige voorwaarde was dus dat we makreel moesten vangen. In de stilletjes optrekkende mist vertrokken we naar de stek op een uurtje varen. Bij de tweede poging om makreel te vangen, lukte dit evenwel heel goed en op een kwartiertje hadden we er enkele tientallen in de bak.
We pasten onze montages aan en voorzien van wapperlijnen met en zonder platvislepels begonnen we onze eerste drift. De eerste vissen die boven kwamen waren rode ponen, heel mooie exemplaren die de makreelstrip graag lustten. Op het einde van de eerste drift kwam de eerste tarbot dan boven. Ze zaten allemaal op een klein gebiedje op de rand van de bank en we driften dan ook verschillende keren over de stek. Elke drift kwamen er toch wel enkele tarbotten, aangevuld met rode ponen en echte ‘jumbo’makrelen.
Voor sommigen duurde het wat langer eer de eerste tarbot gevangen werd. Maar eens je het trukje onder knie hebt, lukte het voor iedereen. In de namiddag kwam de zon er ook nog bij en viel ons op dat het gebruik van lepels niet goed meer was.
Op het einde van de dag hadden we met zijn zessen 41 stuks tarbot, 2 grieten, een zeebaars, een rode poon of tien en tientallen makrelen. Voor de grootste tarbot hadden we 5 euro uitgelegd en de man in de winning mood, Bram (na het winnen van het Noordzee Festival in Oostende) ving de grootste, 5,8 pond.
Hieronder enkele foto’s van de dag:


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.