Dun “bezaaide” baarzenpopulatie vraagt om een listige aanpak.

De afgelopen week taaie visserij op veel stekken, alles moet uit de “kast” om hier en daar een aanbeet uit te lokken.
Vaak denk je dat ze er gewoon niet zijn, maar even vaak is niets minder waar, een fors aanbod aan voedsel (speldaas) en een geslonken populatie baarzen, dat zeker.
Maar diverse malen zag ik een “volger” tot vlak voor de stenen, wel geïnteresseerd maar de trigger om daadwerkelijk aan te vallen ontbreekt net even.
Vaak werkt een niet alledaagse aanpak ineens wel, zo bleek, nadat de Megabass Vision 95 aan de speld hing veranderde de “zaak”


Deze top plug leent zich uitstekend om zeer traag te vissen, maar evengoed laat dit plugje een sublieme actie zien langzaam gevist, schoksgewijs binnen vissen, een slag of 2 a 3 op de molen, na deze run een korte stop, ofwel “stop & go”.
Dit bleek voorheen al vaker de sleutel tot succes, zo ook deze maal, juist op het moment dat de plug stopt na een korte run werd de plug gegrepen, BAM, eerste vis werd geland, leuke baars van 45cm.


De spreekwoordelijke knop ging om, en goed ook, baars na baars vergreep zich aan de Vision 95, ongekend wat een schitterende actie dit plugje laat zien, in de stop schiet de plug alle kanten op, het is wel zaak de lijn even kort slap te houden door de hengeltop naar voren te bewegen.
Enkele zeer leuke vissen kwamen voor even op de kant, een paar 50+ ers en een exemplaar van 61 cm, enfin, de sessie liep uit op een succes, dubbele cijfers waar het in eerste instantie totaal niet liep, zo zie je maar…..


Eerder deze week hier en daar toch aardige visserij, een paar leuke avonden met een handjevol baarzen, veelal was het toen de softbait die in de smaak viel.
Al met al een mooie week, al is het alleen al het mooie weer en de altijd mooie Oosterschelde met altijd wel een verrassing, als is het in de vorm van natuurschoon ….