Doodaas weekend

Na een paar weekenden niet gevist te hebben vanwege wat fysiek ongemak zijn we gisteren voor het eerst een dagje met doodaas bezig geweest. Het werd geen succes, voor mij dan. Daniël had er 5 en ik blankte. 4 kleinere snoekjes en een mooie van net geen meter.
Vandaag eerst maar ’s uitgeslapen, ook lekker.. Na tienen in de auto gestapt en richting het water van gisteren voor poging 2. Aangekomen bij de haven gekozen voor een iets andere aanpak dan gister,
in plaats van meteen naar een veelbelovend plekje te varen nu meteen vanaf het vertrekpunt de dobbers te water. Omdat de wind in het verlengde van het haventje stond kon ik de kajak mooi tegen de wind in sturen. Zo kon ik met de hengels in de steunen mezelf langzaam achteruit laten driften terwijl ik mooi zicht had op m’n dobbers. De een langs het kantje, de ander langs de ligplaatsen van de bootjes.
Door af en toe wat te trappen of peddelen, soms wat lijn geven of nemen kon ik de dobbers redelijk sturen. Zo was het doodazen in ieder geval niet saai.
Zeker niet toen de dobber langs het kantje onder floepte, even wachten.. Hangen! Een mooie, ietwat tamme vis van 91 cm had de voorn gegrepen. De eerste doodaas snoek werd zo een feit.

Na de blankdag van gister was deze natuurlijk erg welkom.
Een tijdje later kreeg ik een aanbeet op de andere hengel, hier hing een makreel onder de dobber. Weer Hangen! Deze was groter als de vorige zag ik al snel. Een breed gebouwde vis die misschien wel de meter ging halen. Ze gaf zich niet zomaar gewonnen maar na een tijdje kon ik ze pakken.

Het meetlint gaf 98 cm. aan, evenveel als m’n maat gister. Toeval? Nee, na het bestuderen van de foto’s bleek het dezelfde vis. Niet geleerd van de makreel van gister dus..

De rest van de middag bleef visloos, maar met een tevreden gevoel kwam ik het water af..


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Ronald’s Visblog en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.