Domburgse scharren met Fons

Hey allemaal

Doel van de dag, Domburgse scharren

Dinsdag een dagje gaan vissen vanaf Neeltje Jans. Ik was te gast bij Fons. Hij heeft sinds een jaar een eigen Beekman 540, 60 pk ETec motor, en de nodige apparatuur. Het gebruik van zijn GPS lukte hem nog niet zo goed en tijdens de visdag begon het voor Fons te gaan om de juiste informatie op zijn scherm te krijgen en die juist te interpreteren.

De weersverwachting was kantje boordje, maandagnacht stond er nog zuid 5 a 6, later afnemend. Na eerst ons aas afgehaald te hebben bij Dixhoorn in Yerseke, arriveerden we rond half negen aan de helling. De wind viel mee (Z4) en de zichtbaarheid was ook voldoende. Op een kabbelend zeetje vertrokken we richtng zuidwesten, naar Domburg. Aangezien Fons nog niet veel stekken kent in de voordelta, zijn we naar een stekje van mij geweest. Doel, Domburgse scharren.


We pasten onze onderlijnen hiervoor aan, haakjes maat 2, en verzwaarde onderlijnen, staal en plastiek.  Ikzelf wisselde tijdens de dag af tussen nylon en dyneema als hoofdlijn. Op deze manier kun je je aasaanbieding altijd optimaal tegen de bodem houden.

Domburgse meeuw, wachtend op een ondermaats visje

Bij weinig stroming nylon en bij veel stroming, dyneema. Heel de dag door werd er vis gevangen, 90% was schar en de rest wijting. Ik gebruikte twee onderlijnen, de ene met gele afhouders en de andere fijne stalen afhoudertjes. Weer was e verschil, de plastiek afhouders vingen beter bij minder stroming en de fijne stalen waren de beste bij sterke sroming.

 

Hoofdrolspeler met zijn favoriete afhouder


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.