Dog Tail wins

Vangstbericht van zondag 19-06-2016

Afgelopen zondag was het nog eens een lekker visweertje, ’s morgens wat wolkjes en deining maar in de loop van de dag zon en krimpende wind. Een paar goede vrienden opgetrommeld en “hop” naar Breskens om enkele stekken onveilig te maken.

De trip was op voorhand al uitgestippeld, de stroomatlas geraadpleegd en het getijdenboekje, wat info opgevraagd bij andere vissers en via de andere kanalen. Het zou een gevarieerde trip worden met heel wat mogelijkheden.

eerste stek, Het Wiel

We begonnen centraal in de monding van de Westerschelde ter hoogte van “Het Wiel”, hier geankerd op een 17 m diepte op 80 m van het wrak. Hier vingen we een gulletje, steenbolk, enkele tongen, schar en wijting. Steven wist hier de grootste te vangen, een tong van 39 cm, “jawadde”, een deurmat met mos op zijn rug. Het zag er naar uit dat hij de prijs van de langste vis in de wacht zou slepen …

bot van … 35 cm, niet lang genoeg haha

Toen de vangsten begonnen te minderen door de hevige stroming verkasten we richting “het strand”, om aan de rand van “de appelzak” het laatste van de stroom te pakken en hopelijk enkele tongen.

We ankerden buiten het “verboden gebied” op ca 7 m. Hier vingen we wijtingen en enkele tongen, opdracht geslaagd. Kevin ving een tong van 26 cm maar vond ze maar wat aan de kleine kant en gooide ze terug “ach, onder de 27 cm gooi ik ze terug, dan zijn ze te klein voor mij” was zijn opmerking. Ze zag er anders wel OK uit dacht ik. Onder het motto: “Rare jongens die Romeinen”.

tweede stek “de appelzak”

hij denkt: “ziet er toch wat klein uit …”

wijting genoeg, alles zo rond de 30 cmdeze is ok …

Toen de stroom er helemaal uit was vonden we het aangeraden om al richting de haven te varen. We konden het begin van het opkomende tij nog wel even uitvissen aan “Het Steen” en de rest van het aas zoveel mogelijk opgebruiken. Onderweg nog enkele wrakjes geprobeerd maar dat bracht niets op, deze wrakken zijn voor het grootste gedeelte verzand. We ankerden op 9 m en vingen nog wat wijtingen en scharren bij maar we hoopten op tong.
Helaas geen tong maar wel een mooi … hondshaaitje. Eindelijk Steven zijn lengterecord verbeterd haha. 7 cm er over, doggy van 46 cm. Mooi.

laatste stek tegen strand

rara wie sponsort er …

doggy van 46 cm, langste van de dag
De ganse trip kleine 30 km
Bedankt voor de fijne dag, Kevin en Steven!
Het was een leuke gevarieerde visserij in goed gezelschap, goed weer en met veel vis.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.