Die verdomde queeste toch!

Hey allemaal

Eind mei kwamen de eerste berichten van haaienvangsten en dus smeedden we plannen om een eerste haaiensessie van 2016 te plannen. Naast de toonhaai wilden we ook weer een poging om een ruwe haai te vangen en  (dromen mag toch!) misschien een haringhaai…..

Het weer zag er goed uit en thuis maakten we ca 10 kilo rubby dubby. Die werden in verschillende pakketten ingevroren. Een telefoontje naar John van Schaik met de vraag of hij voor verse makreel kon zorgen en die troffen we ’s morgens aan op de boot in de koelbox onder het ijs. Topservice!!

Als aas hadden we zagers en makreel voorzien en we konden over een superzeetje richting sluis varen.

Binnenkort mijn marifoonbrevet maar eens halen, dan hoeven we niet meer aan te bellen, al werkt dit ook prima. We ankerden rond 8.15 u op onze stek. Er stond nog geen stroming en zodra de stroom doorzette kwamen we mooi in ons putje te liggen, aan de dam W7 op een 30 meter.
De rubby dubby ging overboord achter de boot en aan het anker hing ook een zak.

Hij werkte in elk geval heel goed, want het oliespoor liep meters achter de boot, perfect dus. Hengels overboord en het wachten kon beginnen. Om dit wachten wat te verzachten had Joery lekkere kaashapjes en bouletten bij die na een zwaar nachtje nog niet zo goed verteerden…

T’was precies wicked tuna naast mij! De eerste aanbeet was voor Joery en de eerste toonhaai kwam na een leuke dril binnenboord. 75 cm topsportvis!

Joery viste met wapperlijn en ik met afhouders. De krabben waren aan mijn kant echter heel actief, grote noordzeekrabben kwamen met regelmaat in of tot bij de boot. Ik heb ook wel enkele haaklijntjes kunnen vervangen, grrr…

Maar die krabsalade zal me toch maar smaken. Iets later kon ik een toonhaai vangen van 70 cm en een schar.

Er zat niet veel leven in en bij het minderen van de stroming wierp ik een geephengel uit en had hier direct succes mee.

Rond half vier zijn we terug naar de haven gevaren. Een topdagje, niet veel vis, maar die toonhaaien zijn gewoon super om te vangen. Die ruwe haai, tja, dat is een queeste die wel meerdere vissers achtervolgen, maar ik weet zeker, op een dag lukt het ons!!

Grtz
Kevin


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.