De Westerschelde starts here!!

Hey allemaal

Vorige week vrijdag stond de eerste ontdekkingstrip op de Westerschelde ism Hank Perree van het Wiesje op het programma.

Tijdens deze trips zullen we samen met 8 enthousiaste de Westerscheldemonding uitkammen en verschillende stekken bevissen. We hadden in elk geval prachtig weer tijdens deze eerste trip, het was de eerste hoogzomerdag van 2015. We hebben drie stekken aangedaan in de buurt van de Wielingen en hebben eigenlijk op alle drie de stekken redelijk tot goed gevangen.

Er kwamen vijf verschillende vissoorten aan boord en het overgrote deel was schar en wijting. Verder nog enkele tongen en botten en één horsmakreel. Er werden verschillende technieken en onderlijnen gebruikt en bleek dat de gele plastiek afhouders een goede keuze waren. Marukyu Power Isome worms, Bait Weaver, en nog enkele nieuwigheden beschikbaar gesteld door Robbyfish werden uitvoerig getest.

Marukyu Power Isome
Bait Weaver

             
Ook de Herne Bay Spreader gaf af en toe goede resultaten.

     

Verder moeten we Hank bedanken voor de hartelijke ontvangst, de lekkere hapjes en drankjes, de nuttige tips en we kijken alvast uit naar onze volgende trip in juli.

Robbyfish stelt voor iedere trip ook een prijs ter beschikking en vandaag ging die naar de vanger van de grootste tong. Ton was de gelukkige.

Hij ving trouwens vier tongen vandaag.
Ton, de tongenmepper

                               

Grtz
Nico en Wim

            


 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.