De reputatie van de Bössel.

Snoek van 81 cm.

Op deze schitterende herfstochtend er voor gekozen om weer achter de snoek te gaan. Vorige week 2 kleine exemplaren gevangen, maar waar kleine vis zit, is meestal ook grote te vinden. Op pad met een geringe hoeveelheid materiaal is het makkelijk verplaatsen langst te waterkant. Hengel/reel, 3 jerkbaits, wat gereedschap om de snoek te onthaken en een camera met mini statief voldoet in de meeste gevallen.

De Bössel

Na een uurtje met een drijvende Salmo slider aan het vissen geweest te zijn werd het tijd voor een wissel. De Cobbs werd ingezet. Inmiddels bij een serie duikers aangekomen, werd de jerk met felle tikken naar binnengehaald om de snoek over te halen tot aanbeet. Helaas geen actie. Tijd voor het geheime wapen, de Bössel moest er nu aan geloven. Een jerk met een goede reputatie. Een wat zwaardere jerk voor mijn doen, welke langzaam zink en, mits juist binnen gevist, voor de snoek onweerstaanbaar is. Zegt men… Wederom wordt de plaats rond de duikers afgevist. Nog eens langst de kant bij de kleine duiker werpen. Dan, uit het niets schiet er een snoek met veel geweld op de Bössel. Ik zie vlak voor me de Bössel in de bek van de snoek verdwijnen. De Bössel maakt zijn naam dus waar!

Onthaak gereedschap.

Onder de kant wordt de snoek uitgedrild en met de kieuwgreep uit het water getild. Een mooi exemplaar, groter dan die van vorige week. Eerst onthaken. Er moet wat gereedschap aan te pas komen om de haak lost te krijgen, maar als een volleerd chirurg weet ik de vis snel van de haak te ontdoen. De rolmaat er langs..81 cm. mooi mooi mooi, hoor ik mijzelf zeggen. Dat gaat de goede kant op. Na een foto genomen te hebben wordt de snoek voorzichtig weer teruggezet om verder op jacht te gaan naar een lekkere snack. De Bössel heeft zijn reputatie in ieder geval waargemaakt.