De kop is eraf…..

Hey allemaal

De eerste trip van 2014 zit erop. We wilden de boot even testen na een onderhoudsbeurt en een nieuwe laag anti-fouling. Een korte vistrip op de Oosterschelde omdat we maar rond 11 uur vertrokken zagen we dan ook zitten. Met zijn drieën, Nico, Wim en Kevin zijn we eerst in Yerseke bij Dixhoorn ons aas gaan ophalen en rond half één reden we de Oosterscheldekering over. Het zeetje lag er heel strak bij en we besloten om toch maar even naar buiten te gaan.

We zouden heel de vloed kunnen uitvissen en kozen onze eerste stek op 12 meter water iets ten zuiden van de R11. Het zijn al heel de winter scharren die de vangsten overheersen in de Voordelta. Ook op deze stek vingen we redelijk snel scharren, mooie exemplaren die een duidelijke voorkeur hadden voor diepvriestappen. Verder kwam er nog een mooie bot en een minigulletje uit.

Het liep echter niet vlot genoeg met af en toe een enkele schar en 1 doublet. De stroming zat er al goed in en na even overlegd te hebben met elkaar, besloten we om iets meer richting R7 te gaan liggen op een meter of 16. Omdat het zaterdag springtij was geweest, stond er hier echter een loeiharde stroming. Slechte zet blijkbaar en na een half uurtje en 1 scharretje zijn we heel dicht onder het strand gaan liggen op 8 meter.

De stroming was hier perfect en ook de scharren hadden er hier weer zin in. Hier kwamen er regelmatig doubletten boven en vooral de stuurboordkant was beter (was iets dieper water).

Rond half zes zijn we terug naar de haven gevaren en konden terugkijken op een leuke visdag met goed gezelschap. Alles werkt perfect en we zijn klaar voor 2014. Een mooie portie schar en 1 bot is geen slecht begin……

Nu dinsdag een volledige dag vissen. Eens kijken of er nog iets anders dan schar rondzwemt in de Voordelta.

Grtz
Nico


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.