De kop is er af …

Beste Viscollega’s,

Nogmaals onze beste wensen voor het nieuwe jaar 2018 en dat ze goed mogen bijten!
De start van 2018 gebeurde op zondag 14 januari 2018, een zonnig winterdagje. Het plan was om op de spijkerplaat niet ver van de haven van Vlissingen een wijting, schar of gulletje te vangen. Met een kilootje pieren en diepvriestappen vertrokken we om het opkomende tij af te vissen.

We ankerden tegen de spijkerplaat op een 12 meter diepte en visten up-tide met stalen paternosterlijnen en onderaan een wapperlijn, de zogenaamde mixed-bag. Hierop kreeg ik direct een mooie wijting aan de wapperlijn, zo eentje met gul-allures.

Aan de Spijkerplaat op 12 m
Vrolijke sluiswachter Nico

eerste wijting op de wapperlijn van de mixed bag, de grootste van de dag
 
We vingen regelmatig een wijting en af en toe zeker een mooie maatse van ca. 30 cm, er lagen in de buurt nog meer sportvissersbootjes en omdat deze wat dieper lagen zijn we nadat de vangst er wat uit ging ook diepre gaan liggen op 14,5 m, hier helaas iets meer stroom en de vangsten beterden er niet echt op, af en toe een visje maar niet meer dan dat.
 
triplet wijting op de paternosterlijn

 
 
Ook een meun kwam boven
tweede stek iets dieper op 14,5 m
 
Tijdens het keren van het tij ging Nico visjes sprokkelen met zijn spreader-lijn en ving rustig nog enkele scharren en wat wijtingen bij.
Toen de stroom er weer wat inkwam begonnen we weer wat meer beet te krijgen en visten we nog een uurtje door. Toe de wind en de stroom in dezelfde richting kwamen werd het ook wat aangenamer om te vissen want we hadden al een ruwe dag gehad.
 
 
 
ruwe zee door wind tegen tij
 
Zo, de kop is er af, het was een mooie maar koude winterdag met iets te veel wind en wat hobbelige golfjes. Toch weer eens uitgewaaid met goede visvriend Nico en de boot kunnen testen na de feestdagen. Binnenkort weer beurs in Ouddorp van de “Deltavissers” waar we jullie misschien ook weer gaan tegenkomen, veel succes.
Bedankt Nico.
 
Groeten, Wim
 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.