De Jacht – Metersnoek 55

Ook deze update gaat weer over een dagje zandgatvissen met doodaas, hoewel… met één van de drie hengels viste ik op een diepte van 11 meter! Niet met doodaas, maar met een miniboilie versierd met een plastic roze pop-up maiskorrel. Het zandgat bevat een mooi bestand aan karpers. Ik hoopte natuurlijk daar een van te strikken!
Plotseling schiet de hanger omhoog. Even blijft deze staan, maar niet lang! Een korte run volgt. Ik denk aan winterkarper. Na aanslaan voel ik behoorlijke weerstand. Ik denk nog steeds aan winterkarper! Dan wordt de illusie doorbroken. De vis komt te makkelijk mee. Een grote lap wordt omhoog getakeld. Met meer dan 60 cm een flinke brasem!

Verder verloopt de sessie qua vissen rustig. Weinig activiteit. Onder het genot van af en toe een kopje thee zag ik de dag letterlijk aan mij voorbij trekken. Bijzonder hoe snel de tijd voorbij kan gaan tijdens het ‘niets’ doen. Rond een uur of drie dan toch weer een aanbeet!

Opnieuw een diepwatervis. Geen brasem, geen karper. Het was een aanbeet op een van mijn doodaashengels. Omdat ik zeevis als aas gebruik weet ik bij een aanbeet bijna altijd zeker dat het om een snoek gaat. Nog nooit heeft een snoekbaars bij mij een zoutwatervis gepakt. De dril verliep vlotjes. Een lange, maar dunne snoek is het resultaat van een dagje uitwaaien.

Maar waar blijven de meters? Wie weet in de volgende update. Stay tuned  😉


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Koen Verweij.