Dagje Blankenberge…..

Hey allemaal

Gisteren, zondag, stond de eerste wedstrijd van het naseizoen van de Robbyfishers op het programma. Met meer dan 20 Robbyfishers vertrokken we rond 8 uur uit de haven van Blankenberge om er een dagje op tong te vissen.

Al bij al een mooi zeetje

De wind stond noordoost 4 waardoor we genoodzaakt waren om onder de kust te vissen. De vangsten waren hier niet al te best en het bestuur besloot om met twee hengels per visser te vissen. Het hoofddoel was tong. De bijvangsten waren wat bot, een enkele zeebaars of paling.

Soms leuke doubletten

Rond negen uur zou de ebstroom erin komen en de boten lagen direct goed op stroom. In het begin kwam er een enkele bot uit en na een uurtje werden de tongen wakker.

Bootwinnaar Benny in actie

Merkwaardig was wel dat ze een voorkeur hadden voor met gele kralen versierde haaklijntjes, erg ongewoon voor tong.

Die parels hadden de meesten eraan gehangen om die ene bot eruit te prutsen. Ook ivm het aas waren ze kieskeurig, vooral tappen en zeepieren waren favoriet.

Leo had een kant van de boot voor zich alleen en ving vooral kleinere tongen

Uiteindelijk had de dag eerste 20 maatse vissen en, ca. 5 kilogram, meest tong. Zeebaars en paling werden er vandaag niet gevangen.

Het formaat aan de stuurboordzijde was beduidend groter

Een heel fijne dag op het zeetje met aangename temperaturen, wat wil een mens nog meer…..

Het laatste uur kon ik nog twee leuke botten verleiden met behulp van de Herne Bay spreader

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.