Bingo en disco in de appelzak …

Vangstbericht van 18-08-2016

Het mooie weer hield aan en ik had nog een dagje verlof kunnen nemen.
Wat denk je?

Na onze vorige leuke baars-sessie met zoon Robbe en vriend Joery hadden we er nog meer zin in gekregen. We zouden het nog eens gaan proberen voor Vlissingen en Zoutelande in de hoop een baars te verschalken. We ankerden aan een stroomnaad met wapperlijnen en steekzagers en ook met pluggen.

De stroomnaad

Ook op een wrakje en met de dobber … nul baars. Steven slaagde er wel in om enkele kleine steenbolken van het wrak te plukken, de eerste visjes. Het lukte ons echter niet om een baars te vangen met het eerste opkomende tij van die dag.

weegschaal met steenbolkje

de vreetmachine

Daarom is het “vissen” en niet “vangen” zegt mijn goede vriend Nico altijd. Een waarheid als een koe en je voelt je er beter door.

Niet getreurd, we hadden een back-up plan: “tongen vangen aan de appelzak”. Als een speer vaarden we naar de appelzak waar we ankerden op 10,7 m diepte, een nieuwe stek waar we een putje vonden, hier ankerden we op het diepste punt.

Afgaand tij, mooie zagers als aas en een goede stek met een klei-bodem, dat zou tong kunnen opbrengen. Vol goede moed begonnen we te vissen, ik met rode en zwarte kunststof afhouders verzwaard met loodjes en Steven met verzwaard staal en een weegschaal. De eerste tongen kwamen aan boord op de zwarte kunststof afhouders met zwarte haaklijnen, om één of andere reden geloof ik dat zwarte en ook rode kleuren tongen aantrekken. Vervolgens ving Steven een joekeltong van 33 cm en zo ging het weer om beurt op en af.

De zon ging onder en moe en voldaan gingen we met een tiental tongen richting Breskens haven.
Het was een vermoeiende en leuke dag met enkele mooie tongen.

Bedankt Steven voor het aangename gezelschap, de lekkere worst, … en den bingo in den disco haha.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van De Kleine Bootvisser en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.