A bar of gold.

A bar of gold.

Vandaag weer eens een dag in het Zuiden des Lands doorgebracht in de hoop een barbeel te vangen. De verwachtingen waren hoog gespannen vanwege de regelval van gisteren avond. Om 10 uur kwam ik pas aan op de beoogde stek. Veel later dan gebruikelijk maar het was een combie rit geworden naar Limburg, met een tussenstop bij het Outlet Center. Nog maar net mijn spullen neergezet of ik wordt al aangevallen door de regendazen. Wat een irritante insekten zijn dat. Direkt mijn eigen goed ingesmeerd met insektenwerend middel. We gaan verder. De nodige gekiemde hennep wordt op de stek gedropt, een blokje kaas gaat aan de haak en wachten maar op die eerste aanbeet. Helaas die aanbeet laat lang op zich wachten. Paar keer bijgevoerd met hennep, maar geen verlossende kromme top. Jammer maar helaas. De match hengel erbij gepakt om zo trottend een broodvlok aan te bieden om zo een geinteresseerde vis te vangen.

Een mooie blankvoorn gevangen op een vlok wittebrood.

Al snel weet ik een prachtige blankvoorn te vangen als pleister op den wonde. Barbeel is toch het beoogde doel van vandaag. Wat nu, andere kaas aan de haak….geen resultaat… een blik mais op de stek en later hiermee gaan vissen als haakaas….geen resultaat. Dan vind ik nog een bakje met Sonubaits 8mm Crab Pellet O’S in mijn voer emmer. Twee stuks op de hair gezet. En een 10-tal pellets bijgevoerd..afwachten maar. Ondertussen nog wat trotten om mogelijk een kopvoorn te vangen. In mijn ooghoeken zie ik mijn hengeltop terugveren. Hmmmm toch maar even ophalen voor inspectie van het haakaas, wat verdwenen blijkt te zijn. Tweede poging met dit aas dan maar. De klassieke aassoorten als smak en kaas bekoren mij het meest, maar een vis in het net is toch heel wat waard. Dan opeens een harde ruk op de hengeltop, direkt zit mijn hand geklemd om de hengelgreep en duim op de centrepin. Direkt nog een keihard ruk op de top. Ik sla aan, meteen gaat de hengel in gevechtsstand en de Rapidex centrepin giert het uit. Geweldig, wat een vechtersbaas aan de andere kant.

Prachtige barbeel welke de RapidexII centrepin flink aan het werk zette.

De vis, een barbeel, blijft lang diep in het water vechten. Dan, na de nodige bloeddrukvehoogende runs, komt de vis het net in. Een prachitg goud gekleurde slanke barbeel. Voorzichtige onthaken, de rolmaat geeft 73 cm aan wat een vis. Vervolgens snel enkele foto’s maken zodat de vis zijn vrijheid weer kan krijgen.
Een 2e barbeel laat zich niet meer strikken die middag, tijd om weer naar het Westen des Lands te vertrekken.