3e competitiewedstrijd Ter Heijde aan Zee: Zandmotor 05 maart 2017

Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e competitiewedstrijd van Ter Heijde aan Zee en dit keer gaan we gelukkig wel op het strand van “de Zandmotor” vissen, ondanks de  ZZW-wind van 5 bft, draaiend naar Z met stoten van 6 bft wat veel stuifzand geeft, 8 °C, Hw HvH 07:26 uur (+111 cm), lw 13:14 uur (-80 cm), (± 191 cm). Alles is beter dan de Dintelhaven. Met 27 man en twee ” platte karren” rijden we weer over strand richting “de Zandmotor”, steknummer 19 heb ik dit keer toebedeeld gekregen.

Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start weer met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon, met een nylon tapse voorslag, lange wapperlijn, haakje f31\8 gevuld met een zeepier\slik of een combinatie hiervan, piramidelood 160 gram. Het valt nog niet mee om een beetje afstand te werpen want de wind komt schuin op de zijkant. Om 09:37 uur ben ik van de 0 af met een botje van net 14 cm op de lange groene lijnen. 10:04 uur volgt er een tweede, ook weer 14 cm. Het lijkt wel of ik de laatste tijd gespecialiseerd ben om botjes van 14 cm te vangen.

Maar het schiet niet op zo, om me heen komen er toch mooie grote botten het strand op. Maar ook hier weer erg stek afhankelijk. Het lijkt erop dat hoe meer je naar rechts gaat, dus dichter op “de Zandmotor” staat hoe beter het wordt. Uitzonderingen daar gelaten en dat zijn dan meestal de mannen die een flinke afstand kunnen werpen.

Variëren maar weer, toch zit er ook dichtbij weer vis, dat blijkt wel als Paul van Boheemen rechts van me er een botje uitdraait aan de lange groene onderlijnen vlak onder de kant. Ik schakel maar eens over op een korte onderlijn met zilveren sequince op de lijn en om 12:45 uur levert me dat nog een bot op van 37 cm, mooi dat had ik echt ff nodig want dat zijn centimeters.

De bot is al afgepaaid, want het gedeelte waar het hom of kuit zit is plat, er zit als het ware een kuiltje in. Om 13:00 uur is het weer afgelopen en als we allemaal weer op de platte kar zitten onderweg naar “de Viskeet” begint het harder te waaien en komt ook de regen los. Hebben we het net gered met droog houden tijdens de wedstrijd.

Net voor de slag waar de nieuwe blauwe trekker er weer op moet loopt ie vast. Het blijkt dat de versnellingsbak niets meer doet. Gelukkig zit ik op de andere trekker en na m’n spullen in de auto geplaatst te hebben kan ik een bakkie gaan doen in “de Viskeet” even later worden de andere van de trekker opgehaald om over te stappen. Nu maar hopen dat het goed komt met de versnellingsbak.

Uitslag:

Vak A: 1e Rene Brederveld 10 vissen (218 cm), 2e John Duynisveld 6 vissen (142 cm), 3e Wim van Holstein 4 vissen (99 cm).

Vak B: 1e overall Jan Dibbets 10 vissen (235 cm), 2e Rene Olsthoorn 11 vissen (234 cm), 3e Ed van der Vegt 9 vissen (182 cm). Mannen gefeliciteerd!

Ook dit keer moet ik het weer hebben van de Tombola. Van Ed krijg ik nog een plantje en van Jan een karbonade pakket, waarvoor nogmaals dank.

Met 3 vissen zit er toch weer een stijgende lijn in, op naar de volgende maar weer!

Vis greetz,

Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.