12e Competitiewedstrijd van “Ter Heijde aan Zee”, locatie: Zandmotor, zondag 17 December 2017

Hallo vis vrienden,
Vandaag vissen we bij “Ter Heijde aan Zee” alweer de 12e en laatste competitiewedstrijd van 2017. Er staat een nw-wind van 3 bft, temperatuur 6 °C, droog en zonnig in het begin nog koud maar als het zonnetje doorbreekt prima visweer. In “de Viskeet” krijg ik steknummer 16 toebedeeld en we worden weer keurig met de “platte kar” weggebracht. Lw 07:25 uur (- 48 cm), hw 14:25 uur (+ 123 cm), (± 171 cm). Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter K2 Titanium, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijntjes afgewisseld met lange wapperlijntjes haakje f31\8 ~ ls5013f\6 gevuld met een zeepier, zager, slik, diepvries tap of een combinatie hiervan, in het begin piramide lood 160 gram wat later als het heftiger begint te stromen tommy lood 175 gram ~ dca lood 170 gram. 

Heerlijk om weer op het strand te staan, daar kan geen kanaal tegen op. Eigenlijk ben ik wel benieuwd of er nog wat te vangen valt want met een periode van nachtvorst, trekt de garnaal naar dieper water en de vis volgt dan. 09:45 uur draai ik aan de lange wapperlijn een wijtingkje met een bot het strand op, lekker van de 0 af. Het lijkt erop dat de vis plaatselijk op diverse afstanden zit, Joop Schildknegt die drie plaatsen rechts van me staat pakt al 6 botten in het eerste uur op nog geen 30 meter uit de kant. Als ik dat probeer een aantal draaien komt er niets uit, zover mogelijk dan maar weer, 11:08 uur een doublet van een zeebaarsje met een bot weer op de lange wapperlijnen. Ik ga zo’n beetje gelijk op met m’n rechterbuurman Jaimy Posthumus die als introducee mee vist. Links van staat Rene Olsthoorn, die kan “knallen” (=ver werpen) en draait er op die afstand regelmatig vis uit.
11:23 uur nog een bot en het is nu “sprokkelen” voor een visje, je zou verwachten met opkomend water dat de vis mee zal komen richting strand maar het gedeelte waar ik sta en om me heen gebeurt dat niet. Alleen Rene pakt van heel ver nog wijtingkjes. Als ik het nog eens vlak onder de kant probeer zit er als ik om 12:20 uur binnen draai vanaf tien meter toch nog een klein zeebaarsje aan.
13:00 uur is het weer afgelopen, en loop ik met m’n spullen naar de platte kar onder het motto, ik zit alvast. Helaas wil die niet starten en nadat het een en ander onderzocht is komt het tangetje van Captain Jan er aan te pas om de accukabels te demonteren zodat de accupolen schoon geschraapt kunnen worden, met al dat zout in de omgeving zijn ze sterk gecorrodeerd.
Wachten tot ie start met “kouwe klauwen” (foto: Arno Arkesteijn).
Nadat dat gebeurd is en de kabels weer gemonteerd zijn start ie weer en kunnen de overige vissers met hun spullen van het strand gehaald worden.
Uitslag 12e competitiewedstrijd Ter Heijde aan Zee:
Arjan van Velzen wint de kanjerpot met een bot van 33 cm. Arjan gefeliciteerd!
Vak A: 1e Ed van der Vegt 13 vissen (327 cm), 2e Jan Dibbets 10 vissen (215 cm), 3e Paul van Boheemen 8 vissen (199 cm).
Vak B: 1e en 1e overall Rene Olsthoorn 15 vissen (360 cm), 2e Arno Arkesteijn 12 vissen (313 cm) en 3e Joop Schildknegt 9 vissen (224 cm).
Mannen gefeliciteerd!
Met de tombola win ik nog twee plantjes en een pak stroopwafels, van Rene en Gert krijg ik er nog een plantje bij waarvoor nogmaals dank.
Van Arnold Talmon, Ed van Zanten, Jan Groenenwegen, Jaimy Posthumus en Rene Olsthoorn krijg ik nog het resterende aas mee, waarvoor nogmaals dank!
John Duynisveld gefeliciteerd met het behalen van het clubkampioenschap 2017 bij Ter Heijde aan Zee.
Wens ik een ieder nog fijne feestdagen en alvast een gelukkig 2018.
Vis greetz,
Willem


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.