12e Competitiewedstrijd Eurovissers, locatie: Calandkanaal zaterdag 16 December 2017


Hallo vis vrienden,
Vandaag vis ik de 12e competitiewedstrijd van “de Eurovissers” in het Calandkanaal. Een spannende laatste wedstrijd tussen John de Vries en Kees Westdorp, beide maken kans om clubkampioen 2017 te worden, dat de beste moge winnen. Er staat een nw-wind van 5 bft met afentoe een regen of hagelbui, wat dat betreft is het prettig om enigszins aan de achterkant van je auto te kunnen schuilen, temperatuur 5 °C, lw HvH 09:24 uur (- 47 cm), hw 13:45 uur (+ 117 cm),  (± 164 cm). 

In “de Pub” heb ik balletje 6 geloot en mag het proberen in de buurt van het modelvliegtuigveld. Ik tuig hengelstok K2 weer op met 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijntjes haakje ls5013f\6 gevuld met een zeepier, zager, stukje diepvries tap, slikken of een combinatie hiervan, in het begin 160 gram piramide lood, later met meer stroming 180 gram piramidelood of 175 gram tommy lood. Links van me staat Richard van der Maat en rechts Mark Huijps, om 10:00 uur mogen we beginnen en knalt een ieder z’n aaslijn met lood het Calandkanaal in. Bij het binnen draaien gaat het al gelijk fout, drie vissers met lijnen door elkaar, de een wil vissen met een lus en geeft extra lijn bij om het aas op de grond te laten drukken, de stevige wind maakt de lus nog eens groter en de ander gooit in en werpt in de lus met het gevolg dat de tweede draai weer kantklossen (=lijnen uit elkaar halen) wordt,  maar mark heeft wel gelijk wijting aan de haken. 
Zelf moet ik afdalen omdat een haaklijntje achter een steen blijft hangen, bij Richard valt er een zeebaarsje van de haak, ik help hem even door de vis een stuk naar boven te brengen zodat we het zeebaarsje weer eerder kunnen laten zwemmen. 10:30 uur is het mijn beurt met een wijtingkje, 10:45 uur volgt nummer twee, een mooie van 28 wedstrijdcentimeters.

10:55 uur, een maatse (=voldoet aan de wettelijke maat om eventueel mee te nemen voor de pan) wijting. 11:41 uur een wijtingkje. Naarmate het water hoger wordt lijkt het wel of de vis verdwijnt, sporadisch zit er wat aan de haken, tenminste bij de meeste.

Zware draaien zijn het soms waar af en toe een haaklijn of haak aan ontbreekt, eenmaal zit er een stuk van een krabbepootje aan, die zitten er dus ook nog. 11:56 uur een wijtingkje, 12:59 uur een wijtingkje.
13:21 uur een wijtingkje.
14:00 uur is het weer afgelopen, met 7 vissen geen topscore, jammer van het vele vastzitten met de buren en het naar beneden moeten om de lijn van achter de stenen weg te plukken. Een hoop tijdverlies.
Uitslag 12e competitiewedstrijd Calandkanaal:
1e en 1e overall Danny Lemmens 30 vissen (671 cm), 2e Henk Verlinde 27 vissen (642 cm), 3e Arthur van Tienen 12 vissen (267 cm). Mannen gefeliciteerd!
Kees Westdorp wordt 6e en John de Vries 8e, hierdoor wordt John de Vries clubkampioen 2017 van “de Eurovissers” met 1 punt verschil op Kees Westdorp. Beide gefeliciteerd met dit mooie resultaat!
Vis greetz,
Willem #1168


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Willem gaat vissen en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.