vreemdgaan ….

Waarom was het Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik … Koningin Juliana en Prins Bernhard…. Koningin Beatrix en Prins Claus … En waarom dan…Koning Willem Alexander en Koningin Maxima … gewoon omdat vrouwen ALTIJD hun zin krijgen… Dus als Moniek karpers wil vangen op een plek waar het rammelt van de snoekbaars, dan moet dat maar..

Samen met Moniek ben ik nu net terug uit  Mequinenza waar ik dus op snoekbaars en baars zou gaan vissen. Moniek. Ik zag de bui al hangen toen we bij Raven / Vlemmix in Steenwijk  karperspullen werden ingekocht. Geen ontkomen aan, ik moest en zou op karpervissen, wat voor mij volkomen vreemdgaan is. Achteraf heb ik hier geen spijt van gehad! Het eerste wat je leert is dat karpervissen niet perse duur hoeft te zijn. Twee JRC Concact karperhengels, plus twee Penn Slammer live liners molens, een beetje lood, wat haken en materiaal je rigs te maken en je kunt aan de slag. Oh ja er gingen ook twee stoeltjes mee. “Dan kunnen we knus bij elkaar zitten”, was Miek’s redenatie..

Tonnen met plante

n.

Die stoeltjes zijn nog nieuw want daar hebben we niet op gezeten. Komt later wel al is het maar bij een doodaas sessie. We konden alleen vanuit een boot vissen omdat er werkelijk tonnen met planten  op de stroming meedreven en zich onherroepelijk aan je lijn hechten.

Als je volkomen onwetend aan de slag ga, twijfel je snel aan dat wat je doet. Hoe je een boot vast moet leggen weet ik wel en dat was een plus. Een anker aan de oever. Lange lijn uitvaren en met een zwaar anker de boot fixeren. Drie hengels over de kan en met de stroom mee vissen. De boot vangt dan een deel van de planten op, maar wat niet opgevangen werd dreef terug in de keerstroom van de boot. Ik heb het vissen zelf zo makkelijk mogelijk gemaakt. Een vastlood montage, een korte zelf in elkaar geknutselde onderlijn en een pellet op de hair. Hengels overboord, de Penn runner in z’n werking  gezet en wachten op wat komen ging.

Eigenlijk al na een half uurtje de eerste dubbele aanbeet. Een bij mij, een bij Moniek. Best leuk om dat te ervaren. Eigenlijk is het daarna gewoon een herhaling van zetten. De molen deed zeer goed zijn werk, de hengels net zo en de vis deed er alles aan het vreemdgaan toch leuk te vinden. Tel daarbij op dat je eind oktober met bijna dertig graden in een bootje zit. Heb je toch echt een vakantie gevoel.

Eigenlijk een wel erg goede molen … Ook voor snoekvissers met doodaas!!!


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Bertus Rozemeijer en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.