Roze moest het zijn

Twee weken geleden ben ik met Pim Busker ook welbekend als Dutch fishing adventures (visgids), op pad geweest om onze groene monsters te belagen. Deze afspraak werd gemaakt omdat ik nogal in een dip zat wat betreft snoekvissen. Afgelopen maanden ben ik regelmatig op pad geweest om deze prachtige rovers te vangen, maar veelal tevergeefs. Waar ik normaal wel een vis kon vangen, kreeg ik dit jaar geen gehoor. Ook heb ik afgelopen zomer veel geïnvesteerd op een water, waar helaas weinig resultaat geboekt werd. Tenminste ik wilde ook weer eens een monster vangen. Dat was voor mij namelijk alweer even geleden. Daarnaast had ik sinds ik terug ben van Australie even wat minder zin om te vissen. Dit doordat ik me vooral bezig moet/moest met solliciteren, want zonder baan zal ik ook niet heel veel meer kunnen vissen. Aangezien me dit nogal wat benzine kost.

Enfin, 26 februari had ik afgesproken met Pim. Van een juiste timing was zeker sprake, ik reed namelijk achter Pim aan naar de afgesproken plek. Na alle spullen over verhuisd te hebben naar zijn boot, konden we onze reis voorzetten naar het uitgekozen water. De prachtige boot werd te water gelaten en vele verhalen volgde. Het opstarten bracht even wat problemen, maar gelukkig is dit een mannen wereld en zijn technische problemen zo opgelost!

Met startkabels is het probleem zo opgelost!

Nadat de motor zijn vertrouwde gebrom liet horen konden we gaan vissen. Pim heeft een heel handig systeem, hij heeft namelijk twee hengels achterop de boot zitten met een ratel in de reel. Zodra je beet hebt hoor je dat meteen. Daarnaast viste we nog met een handhengel. Het water was ongeveer 2 a 3 meter diep over het algemeen. Er werd veel gekletst en het was hartstikke gezellig aan boord. Al snel ging de eerste ‘ratelhengel’ af en mocht ik deze uit de steun halen. Een klein dapper snoekje had zich vergrepen aan onze aasjes. In het begin kregen we regelmatig actie, maar dit waren vooral kleinere vissen.

Het bleef vervolgens even stil qua vissen, maar in de boot werd honderd uit gepraat. Bij een brug volgde weer actie!

Qua weer konden we het bijna niet beter treffen en ook qua actie was het nog helemaal niet zo verkeerd! We vaarden lekker door en er werd regelmatig een visje gevangen. Keuvelend over van alles en over de Visma die ook in zicht is.

Lekker vangen..

Varend over de spiegelgladde wateroppervlakte werd het in de middag toch langzaam een beetje stil. We wisselde regelmatig van aasjes, waarbij ik de Svartzonker McCelly eraan hing. Prima om mee te trollen en te werpen. Alleen vandaag waren ze kieskeurig. We hingen er vervolgens een roze plug aan, wat wel lekker toepasselijk was op deze dag, aangezien er eens een vrouw in de boot zat. En dat was een goede keuze, we kregen namelijk vrijwel alleen op deze plug actie! Vraag me niet waarom! Kort achter de boot gevist deed deze dieplopende plug zijn werk.

Een mooi gaaf snoekje!

We vingen nog een moddervette snoek, maar helaas zat er geen sd kaartje in deze camera en is hij dus alleen op ons netvlies gefotografeerd. Geen probleem het gaat tenslotte om de beleving van een visdag en dat zat wel snor. We varen door en het wordt toch wel stil. De roze pluggen doen hun werk achter de boot en we beginnen de aanbeten een beetje af te dwingen. Er worden schietgebedjes gedaan. En juist op het moment dat ik klaar ben krijgen we weer een beuk op een van de hengels. Wat toevallig!!!?

Een kleine vis, onthaken we in het water..

Zo gebeuren er deze dag nog meer van die toevallig heden.. We varen langs een stel doodaasvissers en vlak voor hun dobber krijg ik een ram. Een mooiere vis dit keer. Hebben we deze van zijn eerste route weggepikt?

Roze!

Wat een prachtige vis. De doodaasmannen aan de kant kijken enigszins verbijsterd.. Is het omdat er net snoek gevangen wordt bij hun stek of omdat er blond haar onder de muts vandaan komt ;).

Mooie vis

We gaan door en er wordt afgeteld tot de volgende aanbeet.. En warempel bij de laatste tel loopt weer een van de hengels af. Een weer wat kleinere vis heeft zich aan de roze plug gewaagd. Typisch want we hebben veel gewisseld qua kunstaas, maar kregen daar vrijwel geen aanbeten op..

De dag begint langzaam op z’n einde te lopen en met 11 vissen in de boot is dat totaal niet slecht voor februari. Weliswaar waren het voornamelijk mannelijke snoeken die trek hadden in kunstaas, maar dat mag de pret niet drukken. Een leuke en gezellige visdag met goed gezelschap loopt op z’n einde. Helaas. Maar wie weet wordt er in de zomer nogmaals een afspraak gemaakt en wordt de rivier eens bekeken.

De geslotentijd is in zicht en ik hoop op een beter seizoen dan afgelopen jaar, wat betreft snoek. Er zullen nieuwe plannen gesmeed worden, maar hierover later meer.

Bedankt voor de leuke dag Pim!!

Groetjes, Celine 


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Céline de Bakker en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.