Iron Tournament 2015 –> 24 uur vissen in Rotterdam!

Komend weekend is het weer zover… 24 uur achter elkaar vissen in de binnenstad van Rotterdam met drie fanatieke dames. Vorig jaar deden we mee nadat Anja Becker ons gevraagd had of het ons iets leek om aan een groot evenement “streetfishing” mee te doen. Door drie bloedfanatieke dames werd volmondig ja gezegd. In 2014 sloten we deze wedstrijd af op het podium, met de 3e plaats. Een prestatie die we van tevoren nooit hadden durven dromen.

IMG_0748

En dit jaar is het weer zover. Met hetzelfde team namelijk “Hooked” met als vissende dames: Willemijn Schonenberg-Vollebregt, Anja Becker en ik. We hebben gelukkig Anja in ons team zitten die Rotterdam op haar duimpje kent. Het is de bedoeling dat we zaterdag ochtend beginnen met vissen. Rond 17:00 zal er een pauze zijn en dan begint de zware en lange nacht die we door moeten vissen tot zondag morgen 11:00. Ik weet nog van vorig jaar dat vooral de nacht en de zondagmorgen ontzettend zwaar waren.. Zo zwaar dat ik echt 2 uurtjes moest gaan slapen in mijn auto. De overige dames zijn kei hard door blijven vissen. Het is overigens zo dat minstens 2 personen van je 3-hoofdige ten alle tijden moeten blijven vissen.

Vorige jaar was natuurlijk ongelofelijk omdat we met een wildcard aan dit prachtige evenement mee mochten doen en ook nog eens de derde prijs in de wacht sleepte. Wat wil je nog meer!! Ondanks de prestatie van vorig jaar, gaan we dit jaar met precies dezelfde instelling de wedstrijd in: “plezier maken en hopelijk mooie vissen vangen”.

Moeder Anja, zoals we haar altijd noemen omdat ik weinig mensen ken met zo’n organisatorisch vermogen en gouden hart. Deze dame heeft dit jaar weer een hoop voor ons geregeld! En dan Willemijn die vorig jaar al met het geweldige idee kwam: de Oma Trolly:

IMG_0728

Op het einde waren we deze geweldige creatie wel een beetje zat hoor. Heel Rotterdam afzwoegen met deze kar, volgeladen met shads en ander kunstaas, je kunt je voorstellen wat dat weegt… Je kunt zien aan Willemijn dat we er aardig doorheen zaten om 7 uur op zondagmorgen, waar we al 20 uur vissen erop hadden zitten.

Maar zaterdag 26 September is het weer zover. Twee hengels mee.. waaronder de Rocksweeper van Abu Garcia, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar vind het een fantastische hengel. Sterk maar nog steeds een gevoelige top, waardoor ik er zelfs mee kan diagonalen vanaf de kant er zit zoveel gevoel in deze stok. Ik gebruik deze hengel werkelijk voor van alles, werpend vissen op snoek, roofblei, trollen, diagonalen.

Ik ben heel benieuwd wat ons dit jaar gaat brengen, aangezien er nu 76 teams mee doen! Een ding weten we zeker, we gaan weer een hoop lol hebben. En ook niet onbelangrijk, LAAT HET DROOG ZIJN DIT WEEKEND!!

Hieronder nog enkele foto’s van vorig jaar:

IMG_0711

IMG_0598

Willemijn vangt zelfs botjes!

IMG_0717

Meten is weten!

IMG_0752

Een belangrijke snoekbaars!

IMG_0710

Alles moet worden vastgelegd voor een eerlijke telling!

IMG_0719

Hele blije Anja met veel punten in haar hand!

IMG_0721

De geluksnagels van Willemijn!

IMG_0755

IMG_0696

IMG_0732

Meligheid slaat toe na 21 uur vissen..

IMG_0756

IMG_0751

Dikke punten voor Willemijn met deze 40+ baars!

Bedankt voor het lezen mensen en wie weet tot dit weekend!! We gaan er weer met 200% voor!

Groetjes, Céline – Pure Fishing


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de blog van Céline de Bakker en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.