Zondag in Vis TV: struinen door hartje Amersfoort (video)

In de 9e aflevering van Vis TV gaan Ed en Marco struinend vissen in het centrum van Amersfoort. Gewapend met een werphengel vist het duo op alles wat wil bijten. De ‘Keistad’ heeft met de Eem, de nodige kanalen en visrijke stadsvijvers in ieder geval genoeg te bieden.

Als de presentatoren aankomen in Amersfoort wordt eerst de Landrover geparkeerd, waarna ze te voet de stad gaan verkennen. Het duo start de visdag bij de historische Koppelpoort. Hier begint de rivier de Eem: een plek waar het ruikt naar baars en snoekbaars. De roofvis geeft echter niet thuis. Als Ed overschakelt naar de bolognesehengel vangt hij wat voorntjes maar het houdt niet over.

Check de promo:

Verse wormen

Het tweetal besluit verder te trekken. Her en der langs de Eem laten ze hun kunstaas langs de kade naar beneden zakken. Ze spotten wat windes, die laten zich niet foppen. Verder blijft het nog steeds verdacht stil. Marco besluit daarom het roer om te gooien en hangt er een verse worm aan. Dit leidt al snel tot Marco’s welbekende vreugdekreet. Hij heeft zowaar een grote snoek gehaakt en moet alle zeilen bijzetten om de vis op de kant te krijgen.


Als snel een kromme hengel voor Marco als hij overstapt op wormen.

Plan B

Na deze fraaie onverwachtse vangst, is de vangdrang echter nog niet gestild. Ed en Marco rijden daarom met de Landrover naar een van de stadsvijvers van Amersfoort. Hier zou volgens de lokale hengelsportzaak een prima karperbestand zwemmen. Ed kiest wederom voor zijn bolognesehengel terwijl Marco met de methodfeeder aan de slag gaat. Onder toeziend oog van de lokale jeugd kan Marco al binnen enkele minuten aan de bak. Zijn feederstok wordt bijna uit de steun getrokken door een karper. Benieuwd of het
duo na dit snelle succes nog meer vangt? Kijk dan op zondag vanaf 09.00 naar Vis TV.

Onder toeziend oog van de Amersfoortse jeugd vangt Marco al snel een karper.

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

Vanaf 28 mei tot en met 16 juli wordt eerst Studio Vis TV herhaald en direct daarop volgend het hele seizoen van Vis TV.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.