Zondag in Vis TV: Rotterdams witvis spektakel (video)

Na het polderavontuur van vorige week, duiken Ed en Marco komende zondag met hartje Rotterdam weer de stad in. In de waterrijke Maasstad vormt witvis het doel. Licht bepakt wandelt het tweetal tussen de wolkenkrabbers, op zoek naar de beste witvisstekken.

Het centrum van Rotterdam is door de Nieuwe Maas en vele zijhavens een populaire plek voor streetfishing. Minder bekend is dat je hier ook volop witvis kunt vangen vanaf de hoge kademuren. Ed en Marco gaan daarom — zonder al te veel materiaal — actief witvissen in de stad. De Vis TV Landrover laten ze dit keer thuis en te voet doen ze een aantal havens aan.

Bekijk alvast de promo:

Voerwolken

Voordat de dobbers te water gaan, gaat het tweetal eerst langs de lokale hengelsportzaak. Voorzien van vers aas en de laatste vangstinformatie, wandelen ze daarna naar een lange steiger in de Maashaven op ‘Zuid’. Ed begint met de bolognesehengel en een eenvoudig witvistuigje. Deze ultralange hengel blijkt geen overbodige luxe, want de haven is hier al meteen zeven meter diep. Marco kiest daarom voor een andere aanpak: hij vist op half wate,r met een licht werphengeltje en een schuifdobber. Door te voeren met natgemaakt witbrood, ontstaat er een mooie voerwolk en hoopt hij de vis naar boven te lokken.

Vissen met de kubuswoningen op de achtergrond, Rotterdamser wordt het niet!

‘Silverdropshotten’

De voerwolk van Marco lijkt te werken. Hij vangt al vrij snel vis op half water. Toch trekt het tweetal na dit eerste succes snel weer verder. Rotterdam heeft als het om witvis gaat immers nog veel meer te bieden. Struinend ‘silverdropshotten’ met maden bijvoorbeeld. Pal voor het bekende Hotel New York pielen ze langs de kade op zoek naar witvis. Niet veel later verkassen Ed en Marco naar de iconische kubuswoningen aan de Oude Haven. Daar weet Marco de aandacht te trekken van omwonenden en hordes toeristen — hij heeft namelijk een hele mooie vis gehaakt. Benieuwd wat er na een hectische dril in zijn net schuift, en wat er nog meer wordt gevangen in ‘010’? Kijk dan zondag vanaf 09.00 uur naar aflevering 5 van Vis TV.

In de vele havens weet ook Ed zijn slag te slaan.

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het volledige uitzendschema en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.