Zondag in Vis TV: penvissen op polderkarper! (video)

In de vierde aflevering van Vis TV gaan Ed en Marco struinen door de eeuwenoude polder Arkemheen. Dit schitterende en rustieke groengebied vlakbij Nijkerk schijnt een goed karperbestand te herbergen. Licht bepakt — met slechts een penhengel, blikje maïs en onthaakmat — gaat het duo de sloten af op zoek naar een fraaie polderschub.

Ed en Marco zijn er al met het krieken van de dag bij. Op hele warme dagen zijn dat vaak de momenten dat de vis het actiefst is. Vandaag belooft zo’n fantastische zomerdag te worden. Terwijl de eerste zonnestralen over de weilanden schijnen, spreiden de presentatoren hun kansen door met wat maïs enkele voerplekjes te maken. Ed laat daarna zijn pen zakken voor een duiker en Marco kiest voor een stek naast wat plompebladeren.

Bekijk hier alvast de trailer:

Vis op de stek

Al snel ontdekt Ed activiteit rond zijn pennetje. Belletjes verraden dat er in elk geval vis op de stek aast. Als daarna zijn pen de diepte in suist, is de euforie groot. De dader blijkt echter geen karper, maar een onvervalste vloermat van een brasem. Ed is er blij mee. Bovendien houdt hij hiermee een traditie in ere — in bijna elke Vis TV karpersessie duikt de brasem op. Na dit eerste succes schieten de pennen nog een aantal keer onder. Telkens weer bonkt het hart in de keel van Ed en Marco. Ze vangen genoeg, maar louter witvis. De karper laat het vooralsnog afweten.

Bij een schitterende zonsopkomst worden de pennetjes te water gelaten.

Afkoelen

Na een paar uur vissen, vraagt het duo zich hardop af of het misschien te warm is geworden. Op het heetste moment van de dag besluiten ze daarom even de toerist uit te hangen. Arkemheen behoort namelijk tot één van onze oudste polders. Het is een uniek stukje Nederland met kronkelige slootjes die ooit zijn ontstaan als getijdekreken van de Zuiderzee. Nadat het tweetal is afgekoeld in de schaduw, gaan ze met hernieuwde energie de brandende zon weer in. Marco heeft hier in het verleden al eens karper gevangen, dus het vertrouwen is nog steeds groot. Als er wederom belletjes op de voerstek verschijnen, stijgt de spanning. Of dit eindelijk de zo gewenste karpers oplevert, zie je komende zondag vanaf 9.00 uur op RTL 7.

Wederom een prachtige brasem, of er ook nog karper op de kant komt zie je zondag.

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het volledige uitzendschema en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.