Zondag in Vis TV: light karpervissen in Voerendaal

Ed en Marco reizen komende zondag in Vis TV af naar het zuiden van het land. Daar gaan ze karpervissen in het stadspark van het Zuid-Limburgse Voerendaal. Dit doen ze niet met zware karperhengels, maar met de vaste stok en lichte feederhengel.

In het centrum van Voerendaal ligt in parkgebied ’t Broek een prachtige visvijver. Daar heeft de lokale hengelsportvereniging gezien de aalscholverpredatie in dit water flink wat gekweekte karper en kruiskarper uitgezet. Vanwege de hoge bezetting worden deze vissen niet te groot en zijn ze prima met licht materiaal te bevissen. Ed kiest voor de vaste stok met elastiek, Marco opteert voor de methodfeeder.

Bekijk hier alvast de promo:

Hoepeltje krom

Aan de prachtige parkvijver is het met zoveel mooie visplaatsen lastig om een stek te kiezen. Marco besluit om vlak naast een lelieveld te gaan vissen, terwijl Ed juist ver weg blijft van de waterplanten. Met de vaste stok en elastiek heb je immers wat ruimte nodig om een vis te drillen. Daar komt Ed vooralsnog niet aan toe, want zijn pennetje blijft lange tijd roerloos staan. Bij Marco is het wel snel raak: zijn hengel wordt bij de aanbeet bijna het water ingetrokken. Deze Limburgse karper trekt de lichte feederhengel vervolgens hoepeltje krom.

Aan de uitrusting van Ed ligt het niet, nou nog vis vangen.

Verhuizen

Deze eerste vis trekt veel bekijks, zodat Marco nummer twee voor de camera én het oog van een aantal nieuwsgierige Voerendalers drilt. Bij Ed tonen de vissen echter geen enkele interesse in zijn pellets en maden. Wanneer hij aan de overkant met enige regelmaat karper ziet springen, is het besluit om te verkassen dan ook vlug genomen. Tijdens deze verhuizing heeft Marco weer een vis aan de lijn die hem alle hoeken van het water laat zien. Ben je benieuwd naar of Ed nog vis vangt en wat Marco nog meer boven water tovert? Kijk dan komende zondag vanaf 09.00 uur naar Vis TV op RTL 7.

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot en met 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

Vanaf 28 mei tot en met 16 juli wordt eerst Studio Vis TV herhaald en direct daarop volgend het hele seizoen van Vis TV.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.