Vissen met politici in ‘Vissen met Jan’ (AD-video)

Voor het Algemeen Dagblad gaat verslaggever Jan Hoedeman deze zomer wederom elke week vissen met een politicus. Met Tweede Kamerleden en bewindslieden van het kabinet praat hij over het leven, de politiek en uiteraard ook over het vissen. ‘Vissen met Jan’ is een reeks zomerinterviews in de zaterdageditie van het AD.

In de eerste aflevering ging Jan op pad met Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen (PvdA), Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Komende zaterdag is SP Kamerlid Emile Roemer aan de beurt.

De in totaal tien items zijn ‘een ander soort gesprek’ waarin de politicus ook zijn ziel op tafel legt. Wat nieuw is, is dat je iedere vrijdagmiddag een filmpje op AD.NL kunt zien. Daarin zie je de politicus in een kort gesprekje op het havenhoofd van Scheveningen. Daarmee weet je ook wie er zaterdag in AD en de regionale kranten staat met een interview van 2 pagina’s.

Hieronder de korte video met Lilianne Ploumen:

In totaal worden vijf mannen en vijf vrouwen aan de tand gevoeld. Komende zaterdag is Emile Roemer aan de beurt. Namens de SP is hij sinds 2006 lid van de Tweede Kamer.

Lees ook:’ Het is eten of gegeten worden’

Politiek verslaggever Jan Hoedeman trekt vanaf vandaag weer elke week zijn visuitrusting uit de kast en gooit een hengeltje uit met een politicus. Lilianne Ploumen trapt de serie af. De demissionair minister voor Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking had enigszins moeite met het levende aas van onze zeevisser. ,,Ik ben niet weekhartig, maar ik vind dit een beetje sneu.”


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.