Vis TV kribhoppen langs de Lek gemist? (video)

Als een tijger

In een oer-Hollands decor van weilanden en boerderijen wandelt het duo door de uiterwaarden naar de rivier. Ze worden daarbij verwelkomd door een kudde nieuwsgierige koeien die kennelijk graag op nationale televisie komen. Bij het water aangekomen, sluipt Marco als een tijger naar de eerste krib. Voordat hij voet zet op de steenstort, werpt hij eerst langs de krib. Snoekbaars en baars liggen hier in de vroege uren vaak strak tegenaan. Als dit echter niets oplevert, besluiten Ed en Marco om met shads en plugjes het hele gebied rond de krib uit te kammen.

Nieuwsgierige koeien verwelkomen Ed en Marco in de vroege ochtend.

Prachtige baarzen

Het lijkt erop dat de presentatoren direct een goede krib hebben gekozen. Al na een paar worpen vangt Marco een schitterende baars. De baarzen van de Lek zijn prachtig gekleurd en oersterk dus de dag is voor Marco nu al geslaagd. Als ook Ed vlak daarna het kleinere broertje van deze vis vangt, is de vreugde compleet. Na deze tweede baars valt het echter helemaal stil, waarna ze verder ‘hoppen’ naar de volgende kribben. Wil je weten wat de Lek nog meer in petto heeft voor het duo? Bekijk hier de uitzending terug

Bij de volgende krib weet Ed een grotere roofvis te haken, kijk zondag naar Vis TV om te zien wat het is!

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.