Vis TV: kadevissen in hartje Dordrecht gemist? (video)

In alweer de een-na-laatste aflevering van dit Vis TV-seizoen gingen Ed en Marco afgelopen zondag kadevissen in Dordrecht. Het duo struinde door de historische binnenstad en langs de Oude Maas, op zoek naar baars en snoekbaars.

Gelegen tussen de Beneden-Merwede en Oude Maas biedt Dordrecht volop mogelijkheden voor de sportvisser. De vele kades, havens en aanmeerplaatsen voor pontjes lenen zich bijvoorbeeld perfect voor een dagje streetfishing. Ed en Marco hebben daarom slechts een tasje kunstaas, spinhengel en landingsnet mee. Ze struinen het centrum en de rivier af, op zoek naar gretige rovers.

Check hier de promo:

Dordtse baars

Om het maximale uit hun visdag te halen – en omdat de vis ‘s zomers vaak in de ochtend actief is – arriveert het tweetal al voor dag en dauw in de binnenstad. Na een korte wandeling door het historische stadshart komen ze aan bij de Hooikade. Hier worden de kunstaasdozen geopend, waarna ze hun shads langs de vele meerpalen en steigers werpen. Al snel meldt de eerste Dordtse baars zich aan Ed’s hengel. Niet veel later is het wederom Ed die een serieuze riviervis weet te haken. Helaas schiet de vis los aan het wateroppervlak.


Al snel de eerste baars voor Ed.

Meeuwen en winde

Wat Ed en Marco daarna ook proberen; het blijft lange tijd stil. Voorzichtige aanbeten verraden dat er wel degelijk vis zit, maar ze zijn op deze warme dag moeilijk te verleiden. Het duo besluit daarop de waterbus naar de overkant, oftewel Zwijndrecht, te pakken. Aan de Zomerlust kade beginnen de presentatoren met plan B: broodkorsten strooien voor winde. Daar lijken in eerste instantie echter vooral meeuwen op af te komen. Toch verschijnt er zo nu en dan een slurpende winde aan het oppervlak. Snel bouwt het tweetal de spinhengel om naar vlokhengel en gooien ze hun broodkorst te water. Ze zien meteen een enorme winde richting de korst zwemmen. Benieuwd of deze vis ook wordt gehaakt en of er nog meer actie volgt? Kijk dan komende zondag vanaf 09.00 uur naar Vis TV.


Een sterke riviervis geeft goed sport aan Ed’s hengel.

Terugkijken

Zondag 21 mei wordt op RTL 7 de twaalfde en daarmee alweer laatste aflevering van dit Vis TV-seizoen uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken van alle afleveringen op www.vistv.nl.

Vanaf 28 mei tot en met 16 juli wordt eerst Studio Vis TV herhaald en direct daaropvolgend het hele seizoen van Vis TV.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.