Studio Vis TV gemist? Kijk aflevering 3 online terug! (video)

Afgelopen zondag was alweer de derde aflevering van Studio Vis TV op de buis. In deze uitzending gaat het over exoten, rechtszaken en de invloed van het weer op de vangsten. De uitzending is online terug te kijken op vistv.nl.

Wat hebben de grondel, Amerikaanse hondsvis, knorrepos en grootkopkarper gemeen? Het zijn allemaal exoten die in de Nederlandse wateren huizen. Visdeskundige en soortenjager Pieter Beelen weet alles over deze bijzondere vissen. Hij vertelt wat de oorsprong is van de exoten en nog belangrijker: waarom ze interessant zijn voor de sportvisser.

Wil je meer lezen over exotische vissen, andere dieren of planten? Lees dan nummer 18 van de exoten nieuwsbrief waarin o.a. de Aziatische modderkruiper beschreven wordt. 

Bekijk de promo:

Juridische strijd

Sportvisserij Nederland voert verschillende rechtszaken. Zo lopen er op dit moment een aantal zaken tegen de overbevissing in het Benedenrivierengebied, de staand wantvisserij in de Europoort en de waterkrachtcentrales. Jurist Ruben Bil en adjunct-directeur Fred Bloot van Sportvisserij Nederland geven in de studio een update over deze rechtszaken. Ook leggen ze uit waarom de gang naar de rechter soms nodig is en wat er bij Sportvisserij Nederland nog meer gebeurt op juridisch gebied.

Weer en vangsten

Bijna iedere sportvisser heeft wel een theorie over de invloed van het weer op de vangsten. Hoge luchtdruk of lage luchtdruk, stabiel weer of onrustig – het heeft allemaal invloed op het gedrag van de vis. In het laatste studioblok proberen weerman Henk Huizinga en fanatiek karpervisser Gerwin Gerlach te verklaren waarom het ene weertype beter is dan het andere. Ook geven ze tips hoe je goede weersomstandigheden om vis te vangen kunt herkennen.

Vis TV Next en Vis TV Politiek

In Vis TV Next gaat presentator Robert de Wilt deze keer op bezoek bij Wouter Beyer. Deze milieubewuste karpervisser heeft een manier gevonden om heel eenvoudig én goedkoop loodvervangers te maken met kiezelstenen. Wil je leren hoe dat moet? Zondag legt Wouter het stap voor stap uit. In Vis TV Politiek staat VVD’er Barbara Visser op de viskist. Zij vertelt wat de VVD de sportvisser te bieden heeft. Verder ontbreken ook Vis TV Tips, Vis TV op Reis en Mijn Visstek niet.

Wouter Beyer laat in Vis TV Next zien hoe je loodvervangers maakt

Herhaling op vistv.nl

Aflevering 3 van Studio Vis TV wordt aanstaande zondag 22 januari van 9.00 tot 9.55 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl.
Studio Vis TV wordt t/m 26 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.00 uur. Aansluitend wordt vanaf zondag 5 maart twaalf weken op rij een nieuw seizoen van Vis TV uitgezonden. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.